LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Cum vrea USR să reinventeze taxele pe muncă: Impozit pe venit zero pentru salariul minim, CAS progresiv şi scutire la plată până la 21 de ani. Salariul efectiv va creşte cu 20%

Postat la 21 februarie 2019 1195 afişări

USR îşi propune să reinventeze economia dacă ajunge la guvernare şi propune mai multe reforme printre care reducerea taxelor pe muncă, măsuri fiscale pentru încurajarea investiţiilor productive şi repatrierea diasporei şi o reformă radicală a ANAF-ului, transmit reprezentanţii partidului în cadru unei informări de presă.

Cum vrea USR să reinventeze taxele pe muncă: Impozit pe venit zero pentru salariul minim, CAS progresiv şi scutire la plată până la 21 de ani. Salariul efectiv va creşte cu 20%

„Munca în România este extrem de taxată. Studiul Deloitte pune România pe locul 1 în Europa de Est. Trebuie o reducere substanţială a impozitelor pe muncă. (...) Vrem să menţinem cota unică dar să exxiste un prag sub care să nu se mai plătească impozite. Vrem să nu să mai impoziteze sărăcia. Vrem un impozit gradual, un CAS mai mic pentru tineri şi impozit pe venit zero pentru salariul minim”, explică Claudiu Năsui, deputat USR Bucureşti.

 

Membrii USR propun CAS progresiv în funcţie de vârsta. Astfel, ei vor ca tinerii de până la 21 de ani să fie scutiţi de CAS şi să contribuie gradual la pensie după această vârstă. Contribuţia  pentru pensii se va mări cu 5% pentru fiecare an până la cota standard de 25%, se arată în propunerile USR.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
usr,
taxe,
cas,
impozit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.