Cum vrea Dragnea să modifice programul Prima Casă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 mai 2019 338 afişări

Cum vrea Dragnea să modifice programul Prima Casă

Plafonul maxim pentru programul Prima Casă se va dubla şi va ajunge la 570.000 lei (aproximativ 120.000 euro), faţă de un plafon actual de 250.000 lei, promite joi seară  Liviu Dragnea, preşedintele PSD, în prag de alegeri europarlamentare, în cadrul unei emisiuni difuzate de RomâniaTV.

"Extindem Prima casă şi numim programul O familie - o casă. Condiţiile la Prima casă au fost bune iniţial, dar au devenit mult prea restrictive şi toţi sunt nemulţumiţi. În primul rând dăm o valoare mai mare, 570.000 de lei, adică să poată să îşi cumpere o casă, nu o bojdeucă, mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puţini mai aveau acces şi la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susţine asta", a spus Liviu Dragnea, în cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu.

Astfel, pe lângă plafonul maxim, Prima Casă ar putea trece pe dobânzi fixe în lei, cuprinse între 0,9% şi 5,5% pe an, în funcţie de componenţa familiei şi numărul de copi, în locul variantei actuale, de 2% Ă IRCC.

Avansul va fi de 5% - 10%, cu o perioadă de graţie de 3 ani, vârsta maximă permisă a aplicanţilor fiind de 55 ani.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prima casa,
dragnea,
program,
modificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.