Cum vor mai putea intra românii în Marea Britanie, după Brexit. Acte necesare

Postat la 25 martie 2019 359 afişări

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a precizat că cetăţenii români pot circula şi după Brexit pe baza cărţii de identitate spre sau dinspre Regatul Unit.

Cum vor mai putea intra românii în Marea Britanie, după Brexit. Acte necesare

"Sunt foarte mulţi care ne întreabă dacă mai pot merge acasă de Paşte fără paşaport, doar cu buletinul. Da, pot merge. La Secţia Consulară primim zilnic 300-350 de cereri de paşapoarte, ceea ce creează o presiune foarte mare pe zona serviciilor consulare pe care le putem presta. Sunt alţii care spun: 'nu mai plecaţi acasă de Paşte pentru că nu vă veţi mai putea întoarce'. 

Toate aceste lucruri se diseminează în comunitate, creează probleme atât Ambasadei, cât şi Consulatului. Oamenii trebuie să înţeleagă că resursele noastre sunt limitate. Vă cer răbdare şi înţelegere cu noi, după cum vă pot promite că vom face tot ceea ce este necesar, inclusiv să mutăm Secţia Consulară de la Londra într-un sediu nou, astfel încât să răspundem cât mai repede şi operativ nevoilor românilor", a afirmat ambasadorul Dan Mihalache, citat într-un comunicat al Ambasadei.

 

Într-o intervenţie în cadrul unei sesiuni de informare cu privire la drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie după Brexit, desfăşurată la Consiliul Local Harrow – Londra, diplomatul a făcut apel la românii din Marea Britanie să fie pregătiţi pentru Brexit, dar "să trateze cu calm şi înţelegere" situaţia şi i-a asigurat că Ambasada României şi autorităţile britanice vor urmări cu atenţie ca drepturile lor să fie apărate.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
marea britanie,
acte,
intrare,
ambasador

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.