Cum vor băncile să îi ajute pe dependenţi să renunţe la jocurile de noroc

Autor: Ioana Matei Postat la 04 ianuarie 2019 305 afişări

Cum vor băncile să îi ajute pe dependenţi să renunţe la jocurile de noroc

Mai multe bănci importante de pe High Street (Londra) şi-au propus să dezvolte o soluţie împotriva jocurilor de noroc anul acesta printr-o măsură radicală: vor să le interzică clienţilor să îşi cheltuie banii pe site-urile de profil.

Astfel, bănci precum Lloyds, Santander şi Royal Bank of Scotland plănuiesc să blocheze plăţile către agenţiile de pariuri de pe cardurile de debit, prIn schimbarea aplicaţiilor de banking astfel încât să permită clienţilor controlul asupra modului în care banii lor pot fi cheltuiţi, potrivit dailymail.co.uk.

Decizia vine dypă ce Barclays a devenit primul creditor care permite clienţilor să blocheze anumite categorii de cheltuieli.

Companiile de pariuri sunt sub o presiune constantă, în condiţiile unei dependenţe în creştere, cu mai mult de două milioane de persoane aflate sub riscul de dezvoltare a unei dependenţe faţă de jocurile de noroc.

Platformele de pariuri permit deja utilizatorilor îngrijoraţi că cheltuie prea mult să îşi blocheze detaliile legate de plăţi. Dar băncile iau acum măsuri pentru a oferi un strat suplimentar de protecţie.

Cineva care îşi blochează cardul va avea la dispoziţie cel puţin o pauză în care să se gândească înainte să cheltuie nechibzuit - punct în care s-ar putea să se răzgândească.

Barclays permite clienţilor să îşi blocheze cardurile de debit pentru cinci categorii: cumpărături şi supermarketuri, restaurante, livrări la domiciliu, puburi şi baruri, staţii de benzină, jocuri de noroc precum şi site-uri online premium (care necesită costuri) sau linii de telefon similare.

RBS, cu 30 de milioane de clienţi, şi-a propus să introducă măsuri de control similare anul acesta: „Oferim de anul acesta posibilitatea clienţilor să îşi îngheţe cardurile de credi şi să îşi seteze un buget de cheltuieli pe aplicaţia de mobil. Căutăm constant noi modalităţi prin care să îi ajutăm pe clienţi să îşi facă managementul banilor”, spune un purtător de cuvânt al RBS, citat de dailymail.co.uk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri de noroc,
banci,
ajutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.