Cum va fi vremea pana joi: iarasi cod galben de canicula si vijelii

Postat la 18 iulie 2011 51 afişări

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni la pranz o noua avertizare cu cod galben, valabila pana joi seara, vizand disconfortul termic provocat de canicula in prima parte a intervalului, respectiv averse si vijelii in a doua parte.

Luni, 18 iulie, vremea va fi calduroasa, caniculara in regiunile sudice si sud-estice, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor atinge si izolat depasi 35 de grade.

De marti la pranz pana miercuri la ora 18, vremea va fi caniculara in sudul si estul tarii, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor depasi 35 de grade, iar in Lunca Dunarii si in Baragan se vor atinge 37-38 de grade. Marti, 19 iulie, regimul termic canicular va afecta si regiunile vestice.

De miercuri dimineata pana joi la ora 18, instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi caderi de grindina.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-va-fi-vremea-pana-joi-iarasi-cod-galben-de-canicula-si-vijelii-8503979
8503979
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.