Cum va fi vremea în weekend şi până în luna decembrie

Postat la 08 octombrie 2011 39 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că până luni, 10 octombrie, ora 9, vremea se va răci accentuat începând din regiunile vestice şi nord-vestice, astfel încât duminică, 9 octombrie, valorile termice se vor situa sub normele climatologice în toată ţara.

Vântul va avea intensificări în toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai însemnat cantitativ în regiunile extracarpatice, precum şi in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1.800 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla tare.

Sâmbătă, prima ninsoare din această toamnă din Masivul Parâng a început să cadă la o altitudine de peste 1.500 de metri, iar temperaturile în zona de munte depăşesc cu puţin zero grade Celsius.

Pentru intervalul octombrie - decembrie, informaţiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe Termen Mediu (ECMWF) estimează pentru România următoarele:

În luna octombrie, temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe majoritatea suprafeţelor, exceptând sud-estul ţării, unde valorile termice pot fi peste mediile multianuale lunare. Sub aspect pluviometric, cantităţile medii lunare de precipitaţii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând estul şi local în centrul ţării, unde acestea pot depăţi normele climatologice.

În luna decembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-estul şi vestul ţării valorile termice se pot situa peste mediile multianuale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi normale în estul, sud-estul şi local în centrul ţării, sub valorile medii multianuale pe areale restrânse din zonele sudice şi sud-vestice, iar în nord-vestul teritoriului, peste valorile normale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vreme,
meteorologie,
ANM,
avertizare,
frig,
vant,
prognoza,
toamna,
ploi
/actualitate/cum-va-fi-vremea-in-weekend-si-pana-in-luna-decembrie-8848230
8848230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.