Cum va fi vremea in intervalul noiembrie 2011 – ianuarie 2012

Postat la 12 noiembrie 2011 59 afişări

In luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand centrul, estul si local in sud-vestul tarii, unde valorile termice vor fi sub normele climatologice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citand Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a zonelor, iar in vestul si centrul tarii pot depasi mediile multianuale lunare.

In luna decembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice la scara intregii tari. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in estul si sud-estul tarii, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar in nord-vestul si centrul teritoriului, peste valorile normale, se arata in informarea ANM.

In luna ianuarie 2012, temperaturile medii ale aerului vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare parte a teritoriului. Sub aspect pluviometric, cantitatile medii lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia zonelor vestice si centrale unde local, acestea se pot situa peste mediile multianuale lunare, mai spune prognoza europeana citata de ANM.

ANM precizeaza ca prognoza nu exclude posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vreme,
precipitatii,
ANM,
temperaturi,
regiuni,
medie
/actualitate/cum-va-fi-vremea-in-intervalul-noiembrie-2011-ianuarie-2012-8966936
8966936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.