Cum se distrau in ziua arestului miliardarii care au falimentat banca Islandei

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 martie 2011 85 afişări

Vincent si Robert Tchenguiz, milionarii binecunoscuti, arestati pentru implicarea in colapsul bancii islandeze Kaupthing, se pregateau de o petrecere cu sampanie pe un yacht, in orasul de la Mediterana Cannes, cand au fost gasiti de politie.

Cei doi au construit un imperiu de patru miliarde de lire sterline din tranzactii imobililare desfasurate in contextul boom-ului imobiliar. Iar stilul lor de viata nu s-ar schimbat in ciuda faptului ca au pierdut un miliard in numai 24 de ore cand cele trei mari banci insulare au intrat in colaps.

Duminica la pranz, Vincent Tchenguiz se afla la masa alaturi de cativa prieteni si de telefonul sau mobil. "Nu-l lasa din mana. Dadea si primea telefoane si facea mereu afaceri in timpul mesei. Asta e viata lui. Nu face altceva", spunea unul dintre cei aflati in preajma sa, pentru Daily Mail. Cei doi frati nu au permis niciodata ca obsesia pentru bani sa stea in calea unei vieti usoare, animata de petreceri si femei, dupa ce tatal lor, un bijutier iranian, le-a dat un milion de lire ca sa inceapa afacerile.

Robert Tchenguiz a fost cel mai important client al bancii Kaupthing, cu credite angajate in valoare de 1,4 miliarde de lire sterline, bani pe care i-a folosit pentru finantarea investitiilor sale - Slug & Lettuce, Yates, Mitchells & Butlers sau LaTasca. El a fost si membru al board-ului celui mai important actionar al bancii, compania de investitii Exista.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-se-distrau-in-ziua-arestului-miliardarii-care-au-falimentat-banca-islandei-8050210
8050210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.