Cum scapi de datorii. Lege pentru românii cu credite la bancă

Postat la 31 decembrie 2023 514 afişări

Cum scapi de datorii. Lege pentru românii cu credite la bancă

O lege aflată în vigoare încă din 2016 te învaţă cum să scapi de datorii la bancă. Dacă rata creşte cu mai mult de 50% faţă de momentul semnării contractului, după o renegociere, banca e obligată să elimine supraîndatorarea.

Cum scapi de datorii. Legea Dării în Plată

Legea dării în plată în România este reglementată prin Legea nr. 77/2016 privind stabilirea unor măsuri de protecţie a debitorilor persoane fizice în ceea ce priveşte creditele pentru consum, denumită şi Legea dării în plată. Această lege a fost adoptată în contextul crizei economice şi are ca principal obiectiv protejarea consumatorilor care au contractat credite ipotecare sau de consum şi care se confruntă cu dificultăţi financiare majore.

Legea Dării în Plată vine în sprijinul celor care se confruntă cu majorări substanţiale ale ratelor, oferindu-le posibilitatea de a renunţa la imobilul achiziţionat şi de a scăpa de orice datorie către bancă.

Totodată, legea oferă şi o cale de reechilibrare a contractului, stipulând că, în cazul unei creşteri a ratei cu peste 50%, clienţii pot notifica banca pentru a elimina supraîndatorarea.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
banca,
datorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.