Cum scăpăm de dependenţa de telefon?

Postat la 05 februarie 2024 19 afişări

Cum scăpăm de dependenţa de telefon?

Fastingul de dopamină este o practică asemănătoare meditaţiei sau terapiei comportamentale cognitive.

Dopamina, supranumită molecula „bunăstării”, joacă un rol crucial în sistemul de recompensă al creierului, fiind asociată nu doar cu plăcerea, ci şi cu anticipaţia acesteia.

Implementarea fastingului de dopamină presupune stabilirea unor perioade deliberate de abstinenţă de la tehnologie.

Dacă nu eşti în stare să laşi telefonul deoparte nici măcar atunci când ieşi la o întâlnire în oraş cu prietenii, atunci poate că ar fi bine să apelezi la o soluţie. Cercetătorii îţi propun fastingul digital de dopamină.

Fastingul de dopamină este o practică asemănătoare meditaţiei sau terapiei comportamentale cognitive, care implică limitarea expunerii la stimuli suprastimulativi, precum reţelele sociale. Scopul este de a reduce dorinţele compulsive şi de a schimba comportamentele, oferind o pauză creierului nostru de la supraexcitaţie.

Deşi există scepticism în jurul eficacităţii sale, unii cercetători şi practicanţi, precum Daria Kuss de la Nottingham Trent University, susţin beneficiile unei detoxificări digitale pentru resetarea comportamentelor şi îmbunătăţirea relaţiilor offline.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telefon,
dependenta,
creier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.