Cum s-a răzbunat un angajat al uneia dintre cele mai mari companii din lume care a fost CONCEDIAT pentru că a făcut o simplă glumă

Postat la 04 martie 2020 361 afişări

Cum s-a răzbunat un angajat al uneia dintre cele mai mari companii din lume care a fost CONCEDIAT pentru că a făcut o simplă glumă

Un angajat al rafinăriei BP din Australia şi-a recăpătat locul de muncă după ce a fost concediat pe motiv că ar fi parodiat compania printr-un cunoscut meme cu Hitler. Scott Tracey a folosit popularul meme din filmul Downfall (2004), pentru a înfăţişa scene din companii cu negocierile privind salariile, postându-l pe un grup închis Facebook, scrie BBC.

Ulterior, el a fost concediuat după ce un judecător a decis că videoclipul a fost jignitor. Dar o hotărâre luată în urma unui apel de vineri a constatat că era nerezonabil să se spună că parodia i-a asemănat pe managerii de BP cu naziştii. „Oricine are cunoştinţă despre ce înseamnă un meme nu ar fi putut spune că utilizarea clipului a fost cu intenţia de a face vreo asociere cu Hitler sau naziştii", a declarat Comisia de lucru echitabil în decizia angajatului concediat. Meme-ul înfăţişează scena culminantă din Downfall - în care Hitler îşi confruntă generalii în buncărul său - şi înlocuieşte subtitrările cu subiecte de parodie.

BP l-a concediat pe Tracey în 2018, după ce a considerat că videoclipul este „extrem de ofensator şi inadecvat”, decizie care a fost susţinută iniţial de instanţa care a judecat cazul. Dar Tracey a susţinut că nu a intenţionat să ofenseze pe nimeni şi că videoclipul era menit să fie plin de umor. El a adăugat că nu a identificat BP sau pe nimeni în mod special.

Cititi aici materialul integral 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
companii,
concedieri,
crestere,
gluma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.