Cum să îţi reconfigurezi businessul în vremuri de pandemie

Autor: Ioana Matei Postat la 03 octombrie 2020 88 afişări

Dan Pană, fondatorul businessului Omicron Zelle, a regândit total activitatea afacerii îngheţate de pandemie: de la echipamentele de publicitate s-a reorientat pe prima sa pasiune, ingineria, şi a început să vândă un produs adaptat vremurilor pe care le trăim.

„Ne-am întors la o idee mai veche care nu era pusă decât pe hârtie, nu în practică: împreună cu câţiva amici ingineri, într-o perioadă scurtă, de două-trei săptămâni, am intrat pe piaţă cu un produs nou, cel care ne aduce venituri în momentul de faţă şi anume lămpile cu lumină UVC, acesta fiind o zonă a spectrului luminii care este folosită pentru dezinfecţia şi sterlizarea suprafeţelor şi aerului”, descrie Dan Pană, proprietarul businessului Omicron Zelle modul în care şi-au regândit activitatea firmei în pandemie.

Dacă anterior vindeau echipamente publicitare, situaţia pandemică l-a determinat să se întoarcă la profesia de inginer pentru a lansa un nou produs pe piaţă.

„Discutăm despre echipamente care sunt folosite în industrie de multă lume – cele folosite pentru dezinfecţia aerului, a suprafeţelor, alimentelor şi a apei -  în regim industrial pot fi regăsite în spitale, în staţiile de epurare a apei”, descrie Dan Pană lămpile comercializate.

Designul acestora le aparţine, iar produsul propriu-zis, realizat de lideri din piaţa de profil, este integrat într-o cutie realizată de ei, dintr-un lemn dur, obţinut din rumeguş.  Preţul lămpilor pleacă de la 400 de lei şi poate ajunge la 1.000-2.000 de lei, variind în funcţie de suprafeţele pe care clienţii vor să le dezinfecteze şi rapiditatea cu care vor să realizeze acest lucru.

Investiţia iniţială în lansarea afacerii a fost de circa 60.000 de lei.

„Suntem extrem de mulţumiţi de evoluţie, ne-a menţinut pe linia de plutire, având în vedere că celelalte businessuri nu funcţionează. În prezent avem multe companii drept clienţi”, descrie antreprenorul evoluţia afacerii. Au ajuns la un ritm de vânzare de 10-15 lămpi pe zi, vânzarea desfăşurându-se exclusiv în online, iar veniturile previzionate de el până la finalul acestui an se îndreaptă spre 300.000 - 400.000 de lei.

„Indiferent ce ai face, piaţa este extrem de concurenţială, dar dacă îţi structurezi destul de bine producţia, reuşeşti să dai o explicaţie simplă şi clară asupra funcţionalităţii produsului tău şi mai ales beneficiezi de accesul la o foarte mare varietate de clienţi, lucrurile stau ceva mai bine. În primul rând e vorba de cât de repede ajungi la clienţi, cât de repede consideră clienţii că au nevoie de produsul tău şi cât de credibil e locul în care vinzi”, descrie Dan Pană câteva dintre elementele pe care le consideră utile pentru a reuşi într-un astfel de business.

Spune că în continuare şi-au propus să dezvolte vânzarea acestor produse, despre care spune că „au o foarte mare aplicabilitate şi pentru care există o piaţă mare”, dar  nu vor renunţa nici la activităţile pe care le desfăşurau anterior.

Iar când vine vorba  despre sfaturile pe care le-ar da tinerilor antreprenori, Dan Pană spune: „Cu siguranţă trebuie să folosescă mijloacele moderne de vânzare. Vânzarea clasică îşi are sfârşitul în perioada aceasta - cu siguranţă vor exista modificări şi vânzările vor arăta diferit pe o perioadă destul de lungă de timp”.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.