Cum să guvernezi ţara cu claxonul uitat deschis

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 mai 2012 48 afişări

Expresia îi aparţine lui Radu Berceanu, care l-a îndemnat pe premierul Victor Ponta să manifeste "mai multă energie în motor şi mai puţină energie în claxon", ca reacţie la prea desele apariţii publice ale demnitarilor USL cu declaraţii despre măsurile pe care vor să le ia din 2013.

Febra adusă de câştigarea puterii înainte de alegeri şi de intrarea în campania electorală pentru locale i-a cuprins, într-adevăr, pe fruntaşii USL şi pe miniştri, care au început să anunţe idei de schimbare a legislaţiei mai repede decât a reuşit ulterior conducerea USL să se delimiteze de ele.

Primul a fost Eugen Nicolăescu, şeful Comisiei de sănătate din PNL, Eugen Nicolăescu, care a anunţat că PNL vrea să desfiinţeze complet CASS şi s-o înlocuiască printr-o taxă de solidaritate şi prin asigurări private, deşi propunerea nici măcar nu figurează în programul USL şi n-a ajuns niciodată la Finanţe, iar ulterior a fost dezavuată de premierul Ponta. Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii, a anunţat că ar urma, dimpotrivă, o creştere a CASS de la 10,7% la 13%, dar şi o introducere a taxei pe fast-food şi pe berea cu alcool, măsură despre care Victor Ponta a spus iniţial că n-are nicio informaţie.

Ministra Mariana Câmpeanu de la Muncă declară şi ea că studiază ideea de majorare a pensiilor mici şi a indemnizaţiei de creştere a copilului, iar ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, a spus că se pregăteşte suprataxarea veniturilor excepţionale ale companiilor petroliere, idee tradusă apoi de Victor Ponta ca fiind o încercare de a determina companiile să mai ieftinească benzina.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-sa-guvernezi-tara-cu-claxonul-uitat-deschis-9650200
9650200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.