Cum să faci bani ca la carte: Care sunt paşii de urmat pentru a obţine din un salariu mai mare din partea angajatorului

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 19 octombrie 2019 56 afişări

Potrivit lui Tori Dunlap, o tânără care a reuşit să obţină un salariu mai consistent comparativ cu cel primit în cadrul joburilor anterioare, negocierea salariului este principalul obiectiv pe care cei ce vor să obţină un salariu mai mare trebuie să îl îndeplinească, scrie CNBC.

Cum să faci bani ca la carte: Care sunt paşii de urmat pentru a obţine din  un salariu mai mare din partea angajatorului

Potrivit lui Tori Dunlap, o expertă în negocierea salarială, care a reuşit să obţină un salariu mai consistent comparativ cu cel primit în cadrul joburilor anterioare, negocierea salariului este principalul obiectiv pe care cei ce vor să obţină un salariu mai mare trebuie să îl îndeplinească, scrie CNBC.

Negocierea este unul dintre punctele cheie de îndeplinit pentru atingerea acestui obiectiv, dar acest pas trebuie făcut doar dacă angajatul vine „înarmat” cu date, analize şi cifre prin care să demonstreze angajatorului că este persoana potrivită pentru acel post şi pentru acei bani.

Pe lângă date, cei ce aspiră la ceva mai mulţi bani care să vină din partea şefului, trebuie să realizeze un scurt research pentru a verifica cu cât este plătit în medie postul pe care doresc să îl ocupe. După obţinerea acestor informaţii, salariul cerut trebuie să depăşească media.

Tori Dunlap prezintă următorul scenariu:

Oferta angajatorului este de 50.000 de dolari pentru respectivul post, dar studiul angajatului îi relevă că salariul mediu pentru acel post este de 60.000. În acest caz, viitorul angajat trebuie să negocieze un salariu cuprins între 68.000 şi 72.000 de dolari. Majoritatea companiilor oferă remuneraţii mai puţin consistente tocmai pentru că se aşteaptă la o negociere, iar în acest context angajatul chiar ar trebui să insiste asupra unei remuneraţii mai generoase. Cu toate acestea, nici angajatorul nu va oferi pur şi simplu 72.000 de dolari, dar în cele mai multe cazuri se ajunge la un o sumă care depăşeşte media şi care este acceptată de ambele părţi.

„Pe baza competenţelor mele, a experienţei şi a salariului mediu acordat pentru acest post, ar fi logic să obţin de la 65.000 la 74.000 de dolari”, aceasta este expresia folosită de Tori Dunlap, care i-a adus un salariu cu 10.000 de dolari mai mare.

Potrivit tinerei, cu această formulare angajatul îi poate transmite angajatorului faptul că are datele de partea sa, ca îşi cunoaşte valoarea, dar şi că poate da dovadă de flexibilitate în negociere.

Ultima etapă în acest proces este răbdarea. Niciun angajator nu va lua o astfel de decizie într-o singură zi, dar prin intermediul acestor paşi angajatul îşi asigură şanse foarte mari de a câştiga acea rundă de negociere a salariului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu,
angajator,
bani,
negociere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.