Orban, despre anticipate: Condiţia este un pact între partidele care deţin 50% din Parlament

Autor: Elena Crangasu Postat la 18 octombrie 2019 27 afişări

Orban, despre anticipate: Condiţia este un pact între partidele care deţin 50% din Parlament

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat, vineri, că PNL susţine alegerile anticipate, însă condiţia este un pact între formaţiunile politice care formează majoritatea, de a se angaja că nu vor vota învestirea a două guverne succesive, deoarece ar putea genera instabilitate guvernamentală.

„Întâi învestim un guvern, după alegerile prezidenţiale, pentru că oricum, până pe 21 decembrie, când depune jurământul preşedintele României, nu se pot organzia constituţional alegeri anticipate, ne aşezăm la masă şi discutăm. PNL va susţine această variantă, cu o singură condiţie, să existe un pact prin care formaţiunile politice care deţin jumătate din Parlament, să se angajeze că nu votează învestirea a două guverne succesive, pentru că altfel, riscăm să aruncăm ţara în criză, riscăm să creăm iarăşi instabilitate politică şi guvernamentală, şi să ajungem la a doua învestire, să se învestească guvernul în orice formulă de guvern este prezentată.”, a spus Orban, vineri, în urma discuţiilor de negociere cu USR.

Chestionat dacă acest lucru ar însemna demisia sa din funcţia de prim-ministru, după alegerile prezienţiale, Orban a spus: „Vom găsi cea mai bună soluţie de a declanşa alegerile anticipate, în condiţiile în care va exista un pact între formaţiuni politice care deţin 50% din voturile Parlamentului, pentru a garanta respingerea a două propuneri de guverne, pentru că altfel, nu se îndeplinesc condiţiile constituţionale.”

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OEBAN,
NEGOCIERI,
PNL

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.