Cum s-a răspândit simbolul #JeSuisCharlie în lume

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 13 ianuarie 2015 112 afişări

În urma atacurilor teroriste de la Paris, milioane de oameni au folosit simbolul #JeSuisCharlie pentru a aduce un omagiu celor 12 victime şi familiilor acestora.

Cum s-a răspândit simbolul #JeSuisCharlie în lume

Harta de mai jos, pusă la dispoziţie de cei de la Twitter, ilustrează modul în care simbolul s-a răspândit din Franţa în celelalte state europene, ajungând apoi pe toate continentele, inclusiv în zona Orientului Mijlociu.

Deşi a fost folosit de peste cinci milioane de ori, simbolul #JeSuisCharlie nu este cel mai folosit în istoria social media. Peste 32 milioane de oameni au folosit simbolul #WorldCupFinal atunci când Germania a învins Argentina în finala Campionatului Mondial, iar recordul este deţinut de simbolul #vote5sos, folosit de peste 78 de milioane de oameni pentru a susţine trupa britanică 5 Seconds of Summer la ultima ediţie a MTV Video Music Awards.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-s-a-raspandit-simbolul-jesuischarlie-in-lume-13762646
13762646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.