Cum poate o decizie pe care Trump a luat-o pentru a proteja populaţia să distrugă unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei americane

Autor: Ioana Matei Postat la 22 aprilie 2020 562 afişări

Cum poate o decizie pe care Trump a luat-o pentru a proteja populaţia să distrugă unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei americane

Un număr mare de angajaţi migranţi, mai ales din Asia, s-au îndreptat spre Statele Unite să muncească în Silicon Valley.

Alături de Mexic, China şi India oferă acum o mare parte din forţa de muncă noii generaţii de angajaţi din America.

Talentul extra din aceste pieţe ar putea să dispară sub interdicţia temporară a preşedintelui Trump, ţintită înspre oprirea răspândirii coronavirusului şi protejarea joburilor american, potrivit unui articol BBC.

Potrivit datelor Pew Research Center citate de BBC, mai mult de un milion de imigranţi au sosit în Statele Unite în fiecare an, deşi această cifră a scăzut în anii recenţi.

În 2017, India a fost responsabilă de generarea celei mai mari părţi a noii forţe de muncă, fiind urmată de Mexic, China şi Cuba.

„Această măsură va avea cu siguranţă un impact asupra mişcărilor de migraţie din secctorul IT din India şi China, în contextul în care cele două ţări oferă mare parte din angajaţii migranţi de la nivel global”, a spus Latha Olavatth, specialist în imigraţie la Newland Chase.

Potrivit Pew Research Center, aproape jumătate dintre migranţi locuiesc în doar trei state - New York, Texas şi California - casa Silicon Valley, unde giganţii tech precum Google, Facebook şi Cisco îşi au bazele.

„Acum, cu interdicţia de imigraţie, mai mulţi angajaţi de top din China, India şi alte ţări străine vor căuta joburi în huburi tech precum Shenzen, Seul şi Bangalore, mai degrabă decât în Silicon Valley”, a spus pentru BBC şi Shauna Rein, managing director al China Market Research Group.

Preşedintele Donald Trump a anunţat anterior o interdicţie de 60 de zile pentru angajaţii cu origini în alte ţări care vin să muincească în Statele Unite, ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.