Cum l-au omorat americanii pe Osama bin Laden si ce a vazut Obama - dezvaluirile sefului CIA. Leon Panetta: "O fotografie va fi prezentata publicului"

Postat la 04 mai 2011 14 afişări

Intr-un interviu acordat televiziunii PBS, directorul CIA, Leon Panetta, a declarat ca serviciile secrete americane nu au fost niciodata sigure ca bin Laden se afla in resedinta din Abbottabad. "Stransesem foarte multe informatii si am supravegheat zona o perioada lunga de timp, observand ca una dintre familii seamana cu a lui bin Laden. Dar nu am putut niciodata verifica faptul ca el se afla acolo. Dar daca pui cap la cap toate datele - masurile de securitate, natura resedintei, plus alte informatii - era clar ca avem cel mai bun caz contra lui bin Laden si eram obligati sa actionam", a spus Panetta.

Apoi, directorul CIA a vorbit despre curierul de incredere al lui bin Laden si fratele lui. "Stiam unde locuiesc ei. Interesant, unul dintre ei statea in casa de oaspeti, nici macar nu statea in resedinta principala. Iar celalalt traia la etajul unu. Asa ca am determinat ca familia ascunsa (n.r. care s-a dovedit a fi a lui bin Laden) locuia la etajele doi si trei. Iar balconul de la etajul trei era prevazut cu un zid de 2,1 metri, ceea ce insemna ca au implementat masuri sporite de securitate. Dar am putut vedea unii dintre membrii acelei familii si am tras concluzia ca, daca bin Laden se afla in resedinta, locuia probabil la etajul doi sau trei", a explicat directorul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Watch the full episode. See more PBS NewsHour.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obama,
Osama bin Laden,
sefului CIA,
fotografie
/actualitate/cum-l-au-omorat-americanii-pe-osama-bin-laden-si-ce-a-vazut-obama-dezvaluirile-sefului-cia-leon-panetta-o-fotografie-va-fi-prezentata-publicului-8226776
8226776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.