Cum încearcă ruşii să oprească deprecierea rublei care a ajuns deja la minimul ultimilor doi ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 august 2018 53 afişări

Cum încearcă ruşii să oprească deprecierea rublei care a ajuns deja la minimul ultimilor doi ani

Banca centrală a Rusiei a anunţat că nu va mai vinde ruble pentru a cumpăra valută până la sfârşitul lunii septembrie, în încercarea de a stabiliza moneda, care a atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, potrivit Bloomberg.

Decizia a fost cel mai radical pas efectuat până acum de Rusia pentru a domoli deprecierea rublei – care a prins avânt în ultimele zile pe fondul unor posibile sancţiuni din partea SUA.

Panica survenită în urma impactului pe care l-ar putea avea potenţialele restricţii discutate în Washington s-a răspândit dincolo de pieţele financiare, încât guvernul a trebuit să reducă estimarea pentru creşterea economică din 2018 din cauza ieşirilor de capital.

Anunţul băncii centrale marchează primul moment în care banca centrală anunţă o fereastră de timp în care va sta deoparte din piaţă, de când a început programul de achiziţie de valută în 2017.

„Decizia a fost luată pentru a creşte predictibilitatea acţiunilor autorităţilor monetare şi pentru a reduce volatilitatea din pieţe”, transmite banca centrală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incercare,
depreciere,
minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.