Cum fură autorităţile de la oamenii de afaceri

Postat la 23 februarie 2018 157 afişări

Ce înseamnă capitalism de stat în China: După ce a încurajat grupurile private chineze să cumpere active externe, acum le naţionalizează. Gigantul de asigurări Anbang, care a cumpărat celebrul hotel Waldorf Astoria din New York, a fost naţionalizat

Cum fură autorităţile de la oamenii de afaceri

Statul chinez a preluat controlul Anbang, un conglomerat gigant din industria asigurărilor, şi l-a acuzat pe carismaticul şef al acesteia, Wu Xiahoui, de infracţiuni economice, în cea mai dură mişcare de până acum împotriva firmelor private, scrie Financial Times.

Autoritatea de reglementare de pe piaţa asigurărilor din China a anunţat că Anbang Insurance Group, proprietarul hotelului Waldorf Astoria, are ”operaţiuni ilegale care ar putea afecta serios solvabilitatea companiei”. De asemenea a adăugat că preluarea a fost în linie cu legea asigurărilor din China şi că oficialii vor introduce în mod activ capital social de ”înaltă calitate” în Anbang, şi că vor restructura compania şi acţionariatul pentru a menţine caracterul ”privat” al acesteia. 

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
autoritati,
furt,
oameni,
asigurari,
china,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.