Cum explică senatorii votul pro-Oprea: ''De unde ştiţi că am votat împotrivă? De unde?'' /''Nu mi-e ruşine, aş face-o din nou"

Postat la 21 septembrie 2016 233 afişări

Cum explică senatorii votul pro-Oprea: ''De unde ştiţi că am votat împotrivă? De unde?'' /''Nu mi-e ruşine, aş face-o din nou"

Solicitaţi să explice de ce au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, unii dintre senatori s-au arătat deranjaţi de întrebare, alţii au spus că nu era de competenţa DNA să ancheteze acest caz sau că pasagerul de pe bancheta din spate nu poate fi vinovat de ucidere.

MEDIAFAX i-a contactat pe senatorii identificaţi că au votat pentru păstrarea imunităţii lui Oprea şi i-a întrebat cum îşi motivează decizia.

''De unde ştiţi că am votat împotrivă? De unde?'', răspunde nervos senatorul PSD Cristian Dumitrescu la întrebarea ''de ce aţi votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea?''. La explicaţia că fotografia în care este surprins în momentul votului este foarte clară în acest sens, senatorul continuă: ''Eu nu cred, că votul e secret, domnule!. Ce, dumneavoastră trebuie să ştiţi? Foarte bine, asta-i viaţa! Votul e secret, nu-l comentez'', a încheiat el.

Senatorul PSD Gabriela Creţu nu răspunde apelului telefonic, dar trimite un sms prin care spune că este la volan. Apoi, un al doilea în care întreabă ''Cine sunteţi?''. Deşi a primit trei sms-uri cu explicaţii despre motivul pentru care a fost sunată, nu a mai răspuns la telefon.

La telefonul senatorului ALDE Marius Niţă răspunde o voce: ''Alo, da?''. ''Bună ziua, domnule senator! Cristian Citre sunt, de la Mediafax. V-am sunat cu o întrebare: de ce aţi votat împotriva cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea luni în Senat?''. ''Ştiţi ce vă rog? Alo, alo…'', răspunde, după câteva momente de ezitare, vocea de la celălalt capăt al firului. După care a continuat: ''Ştiţi ce vă rog eu? Mai sunaţi o dată şi vorbiţi cu dânsul că eu nu sunt Niţă, eu am numărul lui de telefon la mine şi sună şi la mine telefonul când sună la dânsul, ştiţi? Înţelegeţi? Eu sunt consilierul dânsului la organizaţia Balş. Înţelegeţi? Păi ăsta e numărul lui pe care aţi sunat dumneavoastră acum, ştiţi? Păi e şi la mine numărul dânsului şi cred că sună şi colo şi colo, ştiţi? Înţelegi? Mai sunaţi o dată că eu nu răspund, înţelegeţi?''. Evident, nu a mai răspuns nimeni la respectivul număr de telefon.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
votare,
senatori,
vot,
rusine,
dna,
gabriel oprea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.