Cum au furat 25 mil. dolari cei 16 hackeri din Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara şi Vâlcea

Postat la 28 noiembrie 2012 51 afişări

Procurorii DIICOT au făcut, marţi, 36 de percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe, la persoane suspectate că au obţinut date ale unor companii străine cunoscute, de tip benzinării şi magazine alimentare, prin accesarea ilegală a sistemelor informatice, pe care le-au folosit la operaţiuni frauduloase, notează Mediafax.

Procurorii au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane suspectate de infracţiuni informatice. "Învinuiţii au utilizat mai multe societăţi comerciale având ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT pentru crearea şi întreţinerea unei infrastructuri informatice care să permită accesul fără drept, cu încălcarea măsurilor de securitate şi cu scopul obţinerii de date informatice, în sistemele informatice aparţinând unor companii străine cunoscute, de tip benzinării sau magazine alimentare", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT, citat de agenţia de presă Mediafax.

Astfel, membrii grupării interceptau fără drept transmisiile de date informatice nepublice între sistemele implicate în realizarea sau autentificarea plăţilor cu cărţi de credit, cu ajutorul unor aplicaţii special concepute în acest sens, instalate fără drept pe sistemele informatice vizate.

"Conform instrucţiunilor aplicaţiei de interceptare, datele de identificare ale instrumentelor de plată electronice (cărţi de credit) capturate fie se salvau local şi ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau în conturi de email, de unde erau ulterior descărcate în scopul transmiterii/vânzării către alte persoane ori în vederea contrafacerii şi utilizării frauduloase a acestora", a precizat DIICOT.

Procurorii susţin că numai în perioada decembrie 2011 - octombrie 2012, prin intermediul unui "magazin" virtual specializat s-au vândut cu câte patru dolari 68.000 de carduri, membrii grupării obţinând astfel un profit de 270.000 de dolari.

Persoanele cercetate în acest caz ar fi efectuat operaţiuni frauduloase cu 500.000 de instrumente de plată electronică, totalizând peste 25 de milioane de dolari, au precizat procurorii DIICOT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
frauda,
hackeri,
diicot,
arestari,
internet
/actualitate/cum-au-furat-25-mil-dolari-cei-16-hackeri-din-bucuresti-brasov-galati-timisoara-si-valcea-10355393
10355393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.