Cum au ajuns smartphone-urile şi social media să pună stăpânire pe adolescenţii secolului XXI

Postat la 06 mai 2018 120 afişări

Încă de când Socrate se plângea de cuvântul scris care ruina amintirile, oamenii îşi strângeau mâinile peste posibilele daune pe care tehnologia avea să le provoace mai târziu. Totuşi Socrate nu a trebuit să-şi facă griji pentru Snapchat sau alte reţele de socializare.

Cum au ajuns smartphone-urile şi social media să pună stăpânire pe adolescenţii secolului XXI

În prezent, cercetătorii spun că mass-media şi reţelele de socializare ar putea cauza adolescenţilor depresie si există o panică a părinţilor cu privire la efectele de atenuare a răspândirii epocii smartphone-urilor, relatează Bloomberg.

 

Prima întrebare l-a care toţi adulţii, în special părinţii, caută răspuns este dacă tehnologia perturbă copilăria.

 

Absolut. Luând în considerare faptul că adolescenţii de astăzi sunt împrejmuiţi de telefoane, tablete şi alte gageturi, pe care le folosesc pentru a posta pe reţelele sociale, în acelaşi timp dezvăluind date despre ei înşişi.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.