Cum au ajuns autobuzele Otokar să încurce construirea Spitalului Metropolitan din Bucureşti

Postat la 28 ianuarie 2019 146 afişări

Primăria Capitalei vrea să prelungească cu un an termenul de relocare a Autobazei STB Pipera, pe terenul căreia ar trebui construit Spitalul Metropolitan. Primăria transmite că, până acum, STB nu a găsit o locaţie potrivită, mai ales că între timp s-au achiziţionat şi autobuzele Otokar.

Cum au ajuns autobuzele Otokar să încurce construirea Spitalului Metropolitan din Bucureşti

Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMG) de joi un proiect care prevede prelungirea cu un an a termenului de relocare a autobazei Pipera, pe terenul căreia Municipalitatea vrea să construiască Spitalul Metropolitan.

„Prin Hotărârea CGMB din 22.02.2018 s-a aprobat preluarea imobilului, situat în Şoseaua Pipera nr.55, sector 2, din administaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti – actuala societate de Transport Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de tip investiţii „Spitalul metropolitan”. Prin aliniatul 3 din Hotărârea mai sus menţionată, s-a aprobat relocarea activităţii desfăşurate, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior”, se arată în expunerea de motive a proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi.

 

Acum, potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi, Primăria solicită încă o perioadă de 12 pentru relocarea Autobazei din Pipera, din următoarele motive:

 

„Societatea de Transport Bucureşti STB SA anunţă că se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastructura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători. În acest sens, având în vedere necesitatea desfăşurării în bune condiţii a activităţii de prestare a serviciului de transport public de călători se impune prelungirea termenului de relocare a activităţii desfăşurate în cadrul Autobazei Societăţii de Transport Bucureşti, situate în Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2”, se arată şi în raportul de specialitate al proiectului.

 

Un al motiv pentru care Societatea de Transport Bucureşti nu-şi poate muta, în prezent, activitatea într-o altă locaţie este şi numărul mare de autobuze intrate recent în proprietatea Municipalităţii, respectiv autobuzele Otokar.

 

„Având în vederea parcul circulant aflat în exploatarea Societăţii de Transport Bucureşti STB SA aflat în continuă creştere, având în vedere intrarea în exploatare eşalonată a celor 400 de autobuze Otokar achiziţionate de către Municipiul Bucureşti, raportat la numărul şi capacitatea autobazelor de care dispune, anterior preluării imobilului, este necesară relocarea activităţii într-o locaţie corespunzătoare (...) Astfel, în prezent, STB se află în imposibilitatea relocării activităţii într-o locaţie ce beneficiază de infrastrctura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public de călători”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
spital,
autobuze,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.