Cum arată viitorul călătoriilor cu avionul? „Vom ajunge la două miliarde de pasageri la nivel global în 2033. Sectorul aviatic se va dezvolta mai mult decât economia globală”

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 03 ianuarie 2024 38 afişări

Numărul de pasageri ai companiilor aeriene din toată lumea va ajunge în 2033, aşadar peste un deceniu, la două miliarde, ceea ce reprezintă o dublare faţă de cei un miliard de oameni care au călătorit în 2023 cu avionul.

Cum arată viitorul călătoriilor cu avionul? „Vom ajunge la două miliarde de pasageri la nivel global în 2033. Sectorul aviatic se va dezvolta mai mult decât economia globală”

Numărul de pasageri ai companiilor aeriene din toată lumea va ajunge în 2033, aşadar peste un deceniu, la două miliarde, ceea ce reprezintă o dublare faţă de cei un miliard de oameni care au călătorit în 2023 cu avionul. Este estimarea operatorului aerian Turkish Airlines, care şi-a desenat planurile de dezvoltare pentru următoarea perioadă ţinând cont de aceste prognoze.

„Vom ajunge la două miliarde de pasageri la nivel global în 2033. Vedem deja că oamenii îşi doresc să călătorească tot mai mult, că vor să ajungă în destinaţii diverse, atât în interes de business, cât şi pentru relaxare. În următorii douăzeci de ani, credem că sectorul aviatic se va dezvolta mai mult decât economia globală”, spune Sedat Orman, vicepresident sales pentru Europa de Est la Turkish Airlines.

Deja şi în ultimele două decenii s-a înregistrat un avans considerabil al numărului de pasageri, atât la nivel mondial, cât şi la nivelul Turkish Airlines, unde ritmul de creştere a fost de peste două ori mai rapid decât media globală. Compania estimează că în 2023 a transportat 85 de milioane de pasageri, faţă de 71,8 milioane în 2022.

Global, Turkish Airlines, o afacere fondată în 1933, numără peste 32.000 de angajaţi. Pentru 2033, an care va marca aşadar un secol de la fondarea companiei, operatorul aerian şi-a propus să ajungă la 171 de milioane de pasageri transportaţi, la 813 aeronave în flotă şi la venituri de 52 de miliarde de dolari.

Compania are planuri de dezvoltare şi pentru România, care este o ţară importantă pentru întregul business, uitându-se şi la alte aeroporturi de unde ar putea opera, în afară de cele unde este deja prezentă - Bucureşti (Otopeni), Cluj-Napoca şi Constanţa. În acest moment, cele mai populare destinaţii ale Turkish Airlines din Bucureşti sunt cele exotice – Maldive, Dubai, dar şi Statele Unite ale Americii.

Turkish Airlines operează zboruri în 129 de ţări şi 345 de destinaţii, în România intrând în anul 1993, simultan cu demararea activităţii în Republica Moldova. Peste 300.000 de pasageri au zburat în cursul acestui an cu avioane Turkish Airlines din şi către România.

Alături de companii precum HiSky, Lufthansa, Air France sau KLM, Turkish Airlines este unul dintre operatorii de linie cu cele mai multe curse regulate de pe Aeroportul Otopeni. Clasamentul companiilor cu cele mai multe rute operate de pe Otopeni este condus de Tarom, urmat de Wizz Air, Ryanair, Lufthansa şi Turkish Airlines, potrivit celor mai recente date.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.