Cum arată şi cât de eficiente sunt noile autobuze achiziţionate de Primăria Bucureşti - FOTO

Postat la 26 august 2019 1141 afişări

Autobuzele Citaro Hybrid, care circulă deja în oraşe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, vor fi prezente şi pe străzile din Bucureşti începând cu anul viitor.

Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România a semnat contractul pentru cele 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, comandate de către Primăria Municipiului Bucureşti, ce urmează să fie livrate în cursul anului 2020.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat Autobuzul Anului 2019 în cadrul IAA, de către un juriu format din 21 de jurnalişti internaţionali, specializaţi în transportul de pasageri.

Citaro Hybrid este echipat, în versiunea de bază, cu sisteme precum ABS, ASR şi ESP. De asemenea, condiţiile de lucru ale şoferului sunt îmbunătăţite datorită repoziţionării postului de conducere şi a amplasării optimizate a elementelor de comandă.

Performanţele motorului diesel sunt completate de intervenţia motorului electric (soluţia compact hibrid), pentru o eficienţă maximă a tracţiunii şi reducerea emisiilor. Motorul electric de 14 kW, amplasat între motorul cu ardere internă şi cutia de viteze automată, generează energie mecanică suplimentară şi o recuperează pe cea pierdută prin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Astfel, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângă un nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil şi implicit şi costuri reduse de operare.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid păstrează standardele variantei clasice, printre care se numără barele de susţinere optimizate ergonomic, locurile speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, cât şi indicatorul interior vizual cu tehnologie LED.

Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrate Primăriei Capitalei vor beneficia de o garanţie tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
autobuze,
primarie,
eficienta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.