Cum arata Guvernul interimar (UPDATE)

Postat la 01 octombrie 2009 17 afişări

Dupa demisia ministrilor PSD au aparut deja mai multe variante de calcul pentru componenta noului Guvern, mai multi actuali ministrii PDL urmand sa preia si alte portofolii

UPDATE: Premierul Emil Boc a anuntat joi seara componenta noului Guvern: el va asigura interimatul la Ministerul Educatiei, Sanatatea a fost preluata de Adriean Videanu, Catalin Predoiu este noul ministru de Externe, Gheorghe Pogea a preluat Ministerul Muncii, Luminita Placinta, ministru pentru Tineret si Sport, a preluat si portofoliul Relatiei cu Parlamentul, Gabriel Sandu, de la Comunicatii, va fi si ministru pentru IMM-uri iar Elena Udrea a preluat interimatul la Ministerul Mediului.

PDL pregateste varinta de guvern in care portofoliile PSD sunt preluate cu titlu interuimar de ministrii PDL, premierul Boc urmand a prelua Educatia, Videanu - Sanatatea, Pogea- Munca si Berceanu - Agricultura, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

In conditiile in care PSD a iesit de la guvernare, potrivit unor surse democrat-liberale, cel mai probabil premierul Emil Boc se va ocupa, pe perioada interimatului, de portofoliul de la Educatie, in locul Ecaterinei Andronescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, ar putea prelua Sanatatea, in timp ce ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, va prelua cel mai probabil portofoliul de la Munca.

Vasile Blaga se va ocupa pe perioada interimara de Interne, Dezvoltare Regionala si va fi si vicepremier, Justitia urmand a ramane la Catalin Predoiu.

Predoiu ar putea prelua si portofoliul de la Externe, o alta varianta fiind ca de Externe sa se ocupe ministrul Apararii Mihai Stanisoara.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ar putea prelua si portofoliul de la Agricultura, iar Elena Udrea va cumula Turismul cu Mediul.

Gabriel Sandu, de la Comunicatii, ar putea sa se ocupe de relatia cu Parlamentul, au mai spus sursele citate.

Aceasta este o varianta de lucru luata in calcul de democrat-liberali, motivatia interimatelor fiind aceea ca Executivul sa nu mearga in Parlament cu o noua forumula de guvern, ci sa se pastreze aceasta formula cele 15 zile cat ministrii PSD demisionari sunt obligati sa mai ramana la ministere si cele 45 de zile de interimat stabilite de Constitutie, ceea ce ar acoperi perioada pana la primul tur al prezidentialelor.

Ministrii PSD au fost chemati la Senat, dupa semnarea de catre presedintele Traian Basescu a revocarii lui Dan Nica si a numirii interimare ca vicepremier si ministru de Interne a lui Vasile Blaga, de presedintele formatiunii social-democrate, Mircea Geoana. Ministrii PSD au anuntat miercuri ca vor demisiona in 30 de minute de la revocarea lui Nica.

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretele de revocare din functie a lui Dan Nica si numirea ca interimar in functiile de ministru al Internelor si vicepremier pentru ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern interimar,
Boc,
Videanu,
Pogea,
Berceanu,
ministru
/actualitate/cum-arata-guvernul-interimar-update-4950602
4950602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.