Cum arăta, de fapt, Iisus Hristos? „Este uimitor cum nimeni nu a fost foarte interesat de asta”

Postat la 01 martie 2018 410 afişări

O căutare rapidă pe Google a cuvântului „Iisus” va genera numeroase imagini cu un bărbat alb, cu părul lung, barbă şi ochi pătrunzători. Dar oare aşa arăta Iisus?

Cum arăta, de fapt, Iisus Hristos? „Este uimitor cum nimeni nu a fost foarte interesat de asta”

Într-o nouă carte, un profesor spune că Iisus nu arăta deloc aşa cum îl prezintă istoria veche şi modernă.

Evanghelia spune că Iisus a fost evreu şi s-a născut în jurul anului 4 î.e.n., în Betleem. El a locuit în copilărie în Egipt, pentru o scurtă perioadă de timp, după care s-a mutat în Nazaret. Aceste scrieri nu fac nicio referire la aspectul fizic al lui Iisus, dincolo de cele privind hainele sale şi ale apostolilor săi, explică Joan Taylor, profesor de Origini ale Creştinismului şi Iudaism în cadrul  King's College London, în cartea sa „Cum arăta Iisus?”.

„Este atât de uimitor cum nimeni nu a fost foarte interesat de felul în care arăta”, a declarat Taylor pentru Live Science.

Pe de altă parte, atât Moise (profetul care i-a condus pe israeliţi) şi David, care, potrivit Bibliei l-a ucis pe Goliat, au fost descrişi drept bărbaţi chipeşi şi puternici, relevă cartea lui Taylor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.