Cum arată cea mai mare sală de lectură din lume. Adăposteşte peste 600 de cititori

Postat la 13 octombrie 2017 92 afişări

Sala de lectură La Trobe a bibliotecii de stat din Victoria, Melbourne, Australia este cea mai mare din lume, fiind contruită în anul 1854. Aceasta a fost realizată sub o cupolă impresionantă pentru a adăposti mai mult de un million de cărţi şi până la 600 de cititori, ceea ce face să fie un loc extrem de primitor pentru vizitatori.

Cum arată cea mai mare sală de lectură din lume. Adăposteşte peste 600 de cititori

Biblioteca este alcătuită din 23 de cladiri, ocupand un intreg bloc, care deţine cele mai spectaculoase decoraţiuni interioare din Melbourne. Considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, colecţia sa numară peste două milioane de volume, sute de hărţi, manuscrise şi ziare, precum şi o bogată colecţie digitală. Lucrările păstrate aici reflectă cultura victoriana a ultimilor 150 de ani.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.