Cum arată castelul la care francezii au muncit 20 de ani să-l construiască, folosind metode medievale. Rezultatul este incredibil - FOTO

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Roxana Cârcior Postat la 28 septembrie 2017 1451 afişări

Cei fascinaţi de perioada medievală a istoriei nu trebuie să aştepte să se inventeze o maşinărie pentru călătorii în timp, relatează Bored Panda.

Castelul Guedelon din Burgundia, în Franţa, este un proiect unic; acolo, voluntari şi cercetători muncesc cot la cot pentru a construi un castel specific secolului XII. Pentru asta ei respectă nu numai arhitectura specifică perioadei, ci folosesc doar tehnicile practicate în urmă cu 800 de ani. 

Michel Guyot şi Maryline Martin au demarat acest proiect în 1997. Acum, 55 de oameni lucrează la construcţia castelului, care are deja peste 300.000 de vizitatori pe an.

 

Chiar şi povestea ghizilor este adaptată, temporar, la perioada care inspiră castelul; astfel, putem afla că lucrările la Guedelon Castle au început în 1228, iar acum ne aflăm în 1248. „Am inventat chiar şi un personaj, Seigneuer Guilbert, pentru a da mai multă savoare poveştii,” spune ghidul Sarah Preston. Astfel, Seigneuer Guilbert este un lord feudal de rang mediu, căruia i s-a permis să ridice un castel pentru că a susţinut regalitatea în timpul rebeliunii din 1226.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.