Cum afectează coronavirusul economia Chinei: Transporturile au înregistrat scăderi de 36% şi au fost cheltuite 1,6 miliarde de dolari pentru îmbunătăţirea condiţiilor medicale

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 27 ianuarie 2020 102 afişări

Cum afectează coronavirusul economia Chinei: Transporturile au înregistrat scăderi de 36% şi au fost cheltuite 1,6 miliarde de dolari pentru îmbunătăţirea condiţiilor medicale

O serie de date preliminarii arată gradul în care începe să afecteze epidemia de coronavirus economia Republicii Populare Chineze. În timpul unei conferinţe de presă de duminică, mai mulţi oficiali chinezi au subliniat faptul că virusul va rămâne o problemă în viitorul apropiat, potrivit CNBC.

Impactul imediat a fost vizibil în numărul scăzut al persoanelor care circulă cu mijloacele de transport în comun. Într-un efort de prevenire a răspândirii virusului, guvernul a încurajat populaţia să rămână în casă, a anulat principalele evenimente publice şi a restricţionat călătoriile interne pentru zeci de milioane de persoane.

Per ansamblu, călătoriile din ziua de sâmbătă, prima zi a Noului An Chinezesc, au scăzut cu 28,8% comparativ cu anul trecut, a declarat vicepremierul transporturilor din RPC. În plus, s-au înregistrat scăderi în:

  • Transportul aerian la nivel civil: 41,6%
  • Transportul feroviar: 41,5%
  • Transportul rutier: 25%

În medie, transporturile au înregistrat scăderi de 36,03%

Autorităţile chineze au început să impună amenzi adresate persoanelor care nu poartă măşti medicale în anumite spaţii publice. În plus, numărul de echipamente vitale, precum trusele medicale şi echipamentele de protecţie, este în prezent mult prea mic pentru a putea face faţă cererii. În Wuhan, oraşul unde a luat naştere virusul, sunt necesare circa 100.000 de echipamente de protecţie în fiecare zi, dar capacitatea zilnică de producţie nu trece de câteva zeci de mii.

De asemenea, autorităţile au declarat ieri că, pentru a îmbunătăţi condiţiile din spitale, vor fi adăugate mai multe paturi şi se va atrage tot mai mult personal medical.

Ministrul Finanţelor din China a declarat duminică că mai multe sectoare ale ministerelor de finanţe au cheltuit 1,6 miliarde dolari (11,2 miliarde yuani) prin subvenţii ce acoperă îngrijirile medicale, achiziţionarea de echipamente şi alte eforturi de combatere a epidemiei.

Însă ultimele evoluţii indică faptul că disfuncţionalităţile activităţilor economice de zi cu zi pot reprezenta doar începutul unui situaţii pe termen lung.

Autorităţile de la Beijing au declarat că şcolile publice, de la grădiniţe la universităţi, îşi vor amâna activitatea anului şcolar până la noi instrucţiuni. Potrivit calendarului Noului An Chinezesc, majoritatea cetăţenilor chinezi se vor întoarce la muncă începând cu data de 31 ianuare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
transporturi,
coronavirus,
medici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.