Cum a rezistat 19 ani un magazin de cartier în lupta cu giganţii

Autor: Cristina Roşca Postat la 22 ianuarie 2013 132 afişări

Retailerii internaţionali au deschis în fiecare din ultimii ani sute de magazine, cele mai multe unităţi pe suprafaţă mică, cu care au atacat direct magazinele de cartier şi pe cele de bloc.

Retailerii internaţionali au deschis în fiecare din ultimii ani sute de magazine, cele mai multe unităţi pe suprafaţă mică, cu care au atacat direct magazinele de cartier şi pe cele de bloc. În acest context mii de magazine locale au dispărut. Există însă şi excepţii, cum este cazul supermarketului Quick Deli de pe strada Tunari din Bucureşti, deschis acum 19 ani de Liliana Comăneci. Ea recunoaşte că în ultimii ani a simţit presiuni din partea retailerilor internaţionali care s-au extins foarte agresiv. Antreprenoarea dă exem­plul belgienilor de la Mega Image, care au deschis doar anul trecut 88 de magazine, dintre care unul la câteva zeci de metri depărtare de Quick Deli. "Există alte patru magazine între mine şi Shop&Go. Iniţial, cred că ele vor simţi efectul acestei deschideri şi apoi eu". Ea afirmă că anul trecut a fost unul dificil în care a trebuit să aplice diverse strategii pentru a contracara expansiunea marilor retaileri. Astfel, presiunile retailerilor străini nu au fost resimţite la nivel de încasări, ci la nivel de muncă depusă.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
magazin,
supermarket,
Quick Deli
/actualitate/cum-a-rezistat-19-ani-un-magazin-de-cartier-in-lupta-cu-gigantii-10515503
10515503
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.