Cum a reuşit un tânăr fără facultate să fie urmărit de cei mai importanţi economişti de pe Wall Street şi să câştige sume fabuloase. „A devenit o carieră în adevăratul sens al cuvântului."

Autor: Andra Stroe Postat la 06 august 2020 482 afişări

Cum a reuşit un tânăr fără facultate să fie urmărit de cei mai importanţi economişti de pe Wall Street şi să câştige sume fabuloase. „A devenit o carieră în adevăratul sens al cuvântului."

Nathan Tankus, în vârstă de 28 de ani, nu a terminat cursurile de licenţă ale Colegiului de Criminalistică John Jay din New York. Cu toate acestea, el a stăpânit atât de bine economia şi finanţele, încât a devenit compentator al Rezervei Federale, urmărit la scară largă. Un newsletter lansat de Tankus anul acesta este urmărit de reprezentanţi ai celor mai importante instituţii financiare din SUA. De asemenea, el este urmărit pe Twitter de un număr important economişti de pe Wall Street, tink-tankuri economice şi jurnalişti, scriu cei de la Bloomberg.

Tankus a început să adune urmăritori încă din 2015, dar abia în ultimul an şi-a lărgit audienţa, după ce a făcut o serie de analize profunde ale mecanicii monetare. Faptul că Tanks a reuşit să se dezvolte atât de mult fără a avea o diplomă spune multe despre felul în care problemele economice şi de finanţe sunt dezbătute în mediul online. Tankus a profitat la maximum de lipsa unor filtre pe internet, reuşind să ofere păreri pe diverse teme, având un impact mai mare decât o lucrare ştiinţifică publicată într-un jurnal economic respectat.

Nimeni nu a fost mai surprins de success decât însuşi Tankus, care-şi poate permite acum să se mute din apartamentul din Manhattan, în care a crescut. „A fost o experienţă stranie, absolut incredibilă”, povesteşte el. Newsletterul său, care are 450 de abonaţi, îi generează venituri anuale de 45.000 de dolari. El crede că mai poate obţine cel puţin 20.000 de dolari pe an vorbind la diverse evenimente publice. „A devenit o carieră în adevăratul sens al cuvântului şi mai există mult spaţiu de creştere.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
finante,
colegiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.