Cum a reuşit un primar din Prahova să elimine aproape toate ajutoarele sociale

Postat la 25 octombrie 2018 163 afişări

A intrat în vigoare legea anti-lene conform căreia asistaţii social ce refuză un loc de muncă îşi pierd venitul minim garantat de la primărie. În Prahova, numărul beneficiarilor a scăzut constant în ultimii ani, ajungând în prezent la aproximativ 4.300 de persoane.

Cum a reuşit un primar din Prahova să elimine aproape toate ajutoarele sociale

Printre localităţile unde autorităţile au reuşit să descurajeze lenea se numără şi Blejoi.

 

Dacă la preluarea mandatului actualului primar, în 2004, erau peste 100 de dosare întocmite în baza legii venitului minim garantat, în prezent mai sunt 11 beneficiari, dintre care 7 au documente medicale verificate.

 

Primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, susţine că în toţi aceşti ani s-au făcut anchete sociale ca la carte, iar asistaţii social au fost obligaţi să-şi îndeplinească orele de muncă în folosul comunităţii. 

 

Cei care nu au venit la activităţi precum îngrijirea parcurilor sau curăţenia pe domeniul public şi-au pierdut dreptul la ajutorul social. 

În plus, având în vedere că pe teritoriul comunei îşi desfăşoară activitatea marile centre comerciale şi zeci de alte firme de producţie, rata şomajului în Blejoi este aproape 0.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.