Cum a reuşit un dintre cei mai bogaţi oameni din America să ajungă în pragul falimentului

Postat la 07 august 2019 337 afişări

Samuel E. Wyly, cunoscut sub numele de Sam Wyly (născut la 4 octombrie 1934), este un om de afaceri american, autor, filantrop şi susţinător înrăit al candidaţilor partidului conservator din SUA.

Cum a reuşit un dintre cei mai bogaţi oameni din America să ajungă în pragul falimentului

Sam Wyly s-a născut în 1934 în familia Florei şi a lui Charles Wyly, în Sr. Lake Providence, Louisiana.

A început să lucreze la o vârstă fragedă, ajutându-şi părinţii să publice un ziar săptămânal intitulat The Delhi Dispatch în parohia Richland.

Antreprenorul a urmat Universitatea Tech din Louisiana şi a obţinut o diplomă de master din partea Universitatăţii Michigan din Ann Arbor.

În 1967 a achiziţionat un lanţ de zece restaurante - Bonanza Steakhouse. Un an mai târziu a investit într-o companie de asigurări - Gulf Insurance. Au urmat, în 1968, fondarea companiei de rafinare a petrolului şi exploatare minieră Earth Resources Company, apoi, în 1981 a co-fondat Sterling Software, în 1982 a achiziţionat 10 magazine de artă - Michaels – lanţ ce a ajuns în prezent la 1.300 de unităţi. Ulterior a fondat diverse fonduri de investiţii şi businessuri inclusiv în domeniile energetic şi IT, toate aceste businessuri aducându-i până în 2006 o avere estimată de publicaţia internaţională Forbes la 1,1 miliarde de dolari.

În ciuda averii uriaşe pe care reuşise să o strângă până atunci, 8 ani mai târziu antreprenorul pierdea totul. Acuzat de evaziune fiscală după ce s-a descoperit că avea mult prea multe conturi bancare deschise în afara ţării, el a trebuit să declare falimentul, alături de fratele său, implicat la rândul său în business.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
miliardar,
antreprenori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.