Cum a reuşit acest om să câştige cu o metodă foarte simplă 13,6 miliarde de dolari

Autor: Andra Stroe Postat la 01 martie 2018 7872 afişări

Cum a reuşit acest om să câştige cu o metodă foarte simplă 13,6 miliarde de dolari

De ce să te mulţumeşti cu două miliarde de dolari, când poţi să câştigi mult mai mult?  Zhou Hongyi a găsit strategia perfectă de a-şi multiplica de câteva ori veniturile, printr-o simplă mutare a companiei de la o bursă la alta.

Zhou Hongyi şi-a relocat firma de securitate online în China şi a fuzionat într-o companie care a crescut cu 550% de la anunţarea planului în luna noiembrie. Qihoo 360 Technology Co. s-a retras de la Bursa de Valori din New York în iulie 2016 şi a început tranzacţionarea miercuri în Shanghai la 360 Security Technology Inc. Mutarea l-a propulsat pe Zhou în topul celor mai bogaţi oameni din China, pe locul 12, şi a generat o creştere a averii acestuia la 13,6 miliarde de dolari.

Hongyi, în vârstă de 47 de ani, a declarat în noiembrie că alinierea la interesul naţional al Chinei s-a numărat printre motivele pentru care el a mutat listarea în ţara sa, unde Partidul Comunist a înăsprit suveranitatea cybersecurity" a ţării.

Miercuri, acţiunile au oscilat între câştiguri şi pierderi - deschizând cu o creştere cu 3,8%, înainte de a scădea cu 10% la închidere. Indicatorul Shanghai Composite de referinţă a scăzut cu 1%.

Cu toate acestea, evaluările tehnologice mai bogate ale Chinei ar putea fi o remiză, a declarat Sun Mengqi, analist la BOCOM International Holdings Co. "Ar putea exista un decalaj substanţial de evaluare între SUA şi China".

Zhou deţine o participaţie de 23% în 360 Security, direct şi prin intermediul holdingurilor Tianjin Qixin Zhicheng Technology Ltd. şi Tianjin Zhongxin Investment LP, potrivit unei propuneri de achiziţie de luna trecută.

Yue Jing, purtătoarea de cuvânt a companiei, a refuzat să comenteze valoarea netă a lui Zhou. Firma a înregistrat în 2016 venituri de 9,9 miliarde de yuani (1,6 miliarde de dolari). Majoritatea veniturilor mogulului provin din anunţurile online, multe dintre acestea postate utilizatorilor care folosesc produsele sale antivirus.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.