Cum a crescut AdePlast cu 31% în prima jumătate de an

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 iulie 2013 162 afişări

AdePlast anunţă o creştere 31% a cifrei de afaceri în primele şase luni ale anului, cu valoare a EBITDA majorată cu acelaşi procent. Evoluţia se datorează în principal creşterii capacităţilor de producţie şi flexibilizării producţiei. Toate acestea împreună cu poziţionarea geografică a platformelor şi scăderea considerabilă costului de transport au făcut ca în prima jumătate a anului AdePlast să atingă vânzări de aproximativ 100.000.000 lei.

Cum a crescut AdePlast cu 31% în prima jumătate de an

“Odată cu noile capacităţi de producţie am reuşit o prezenţă mai promptă în piaţă alături de revânzătorii noştri şi de companiile de construcţii. Acest lucru se vede în cifra de afaceri, dat fiind că degeaba ai un produs la cele mai înalte standarde de calitate dacă nu este reprezentat corect în piaţă şi nici nu-l foloseşte nimeni. Practic, o parte importantă a creşterii vânzărilor se datorează unei bune relaţii cu partenerii şi resellerii AdePlast”, declară Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

“Creşterea este una mulţumitoare pentru AdePlast în condiţiile in care unele semnale din economie nu sunt foarte încurajatoare. Dacă ne referim strict la domeniul construcţiilor, piaţa înregistrează blocaje cauzate de datoriile de anul trecut încă neachitate de către stat firmelor care au executat lucrări publice. Odată ce primăriile îşi vor achita datoriile, cu siguranţă vor începe lucrări noi care vor revigora piaţa. Pe de altă parte, noi am înregistrat o creştere pe sectorul privat, iar piaţa home-use a început să se dezmorţească. Acesta evoluţie nu este însă suficientă pentru a asigura creşteri consistente în industria noastră. Această creştere precum şi evoluţia generală a business-ului ne motivează să continuăm procesul investiţional, astfel că la sfârşitul acestei luni vom pune în funcţiune o nouă fabrică de vopsea la Ploieşti, aşa cum am stabilit încă de la începutul anului”, declară Marcel Bărbuţ. 

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 20.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe un schimb şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.

Ploieşti. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, iar din această lună intră în producţie fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adeplast,
cifra de afaceri
/actualitate/cum-a-crescut-adeplast-cu-31-in-prima-jumatate-de-an-11117466
11117466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.