Cum a ajuns un singur magazin alimentar din New Jersey cu vânzări de 36.000 dolari în ultimii doi ani, să valoreze peste 100 mil. dolari pe bursă

Autor: Tibi Oprea Postat la 21 aprilie 2021 114 afişări

Cum a ajuns un singur magazin alimentar din New Jersey cu vânzări de 36.000 dolari în ultimii doi ani, să valoreze peste 100 mil. dolari pe bursă

Miliardarul american David Einhorn, şeful fondului de investiţii Greenlight Capital, a avertizat asupra pericolelor la care se supun investitorii de retail pe care le-a remarcat, unul dintre principalele exemple date fiind un mic magazin Your Hometown Deli din New Jersey, care are o capitalizare pe bursă atrăgătoare de peste 100 mil. dolari în ciuda unor vânzări de 35.748 de dolari în ultimii doi ani la un loc, scrie CNBC.

“Cineva ne-a indicat compania Hometown International (HWIN), care deţine un singur magazine Deli în New Jersey-ul rural... HWIN a atins o capitalizare bursieră de 113 milioane de dolari pe 8 februarie, dar a fost evaluată şi la valori mai mari.

Cel mai mare acţionar este de asemenea CEO, CFO, trezorier şi un director şi se întâmplă de altfel să fie şi antrenorul de wrestling al liceului de lângă Deli. Pastrama trebuie să fie uimitoare”, a transmis Einhorn într-o scrisoare către clienţi.

Hometown International, cum se numeşte compania din orăşelul Paulsborocu specialităţi din Italia, figurează că a început tranzacţionarea în 2019, potrivit FactSet, iar volumele tranzacţionate sunt reduse sau inexistente în unele zile.

Potrivit rapoartelor companiei, singura locaţie existentă a fost închisă în perioada 23 martie-8 septembrie 2020 ca urmare a pandemiei de coronavirus. În acea perioadă, acţiunile companiei au urcat de la 3,25 dolari la 9,25 dolari pe unitate, iar în prezent se tranzacţionează la 12 dolari.

Hometown International a vândut anul trecut 2,5 milioane de acţiuni şi numără 60 de acţionari în total. A raportat un câştig de numera de 2,2 milioane de dolari din activităţi de finanţare, cum ar fi vânzarea de acţiuni în 2020.

Anul trecut, Hometown a raportat cheltuieli de peste 600.000 de dolari, în urcare faţă de 154.000 de dolari în 2019.

Reacţia lui David Einhorn vine în contextul în care politicienii, reglementatorii şi investitorii cu un profil de risc ridicat şi-au manifestat public îngrijorările cu privire la boom-ul anumitor tipuri de acţiuni în ultimul an, cum ar fi cele numite “penny stocks”.

Pe măsură ce un nou val de investitori s-a alăturat pieţelor în ultimele luni, companiile de tip SPAC (Special Purpose Aquisition Company) s-a lansat în piaţă la niveluri record, în timp ce unele acţiuni precum Game Stop sau Discovery au înregistrat fluctuaţii puternice după ce au fost tranzacţionate de investitorii de pe Reddit sau de fondurile de hedge.

Greenlight Capital şi Einhorn s-au făcut remarcaţi atunci când au prezis căderea Lehman Brothers, înainte de colapsul firmei. La sfarsitul anului trecut, Greenlight a comparat Tesla cu Lehman.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.