Cum a ajuns un profesor de fizică şi echipa lui dintr-un oraş monoindustrial din Romania care nu mai are nici gară să fie cea mai bună din lume

Postat la 22 august 2018 192 afişări

Echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Naţional de Informatică Traian Lalescu a câştigat cele mai importante cinci premii din cadrul competiţiei FIRST Global Competition din Mexic, elevii români obţinând cinci medalii de aur la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică.

Cum a ajuns un profesor de fizică şi echipa lui dintr-un oraş monoindustrial din Romania care nu mai are nici gară să fie cea mai bună din lume

„Robotul nostru a avut mai multe sarcini. A trebuit să ducă panouri solare dintr-un loc într-altul, să ia cuburi de combustibil şi să le ridice la o anumită înălţime pentru o centrală bazată pe combustibil fosil, să completeze un generator nuclear, să coopereze cu alţi roboţi pentru a lega două linii de electricitate între ele, toate acestea într-un timp limitat şi împotriva altor trei echipe”, a declarat la ZF live Cristian Budiu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică Hunedoara.

 

Elevii au fost „recrutaţi” şi mai apoi îndrumaţi de profesorul Mircea Nistor.

 

„Noi am conştentizat poate ceva mai repede decât alţii că viitorul nostru pe termen mediu şi lung este cu roboţi, sau nu este deloc, pentru că lumea se schimbă, suntem din ce în ce mai mulţi, trăim din ce în ce mai mult, vrem să trăim din ce în ce mai bine, şi asta nu se mai poate decât dacă punem multe maşini la treabă”, a spus la ZF Live Mircea Nistor, profesor de fizică la Colegiul Naţional de Informatică Hunedoara.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.