Cuba Gooding Jr., implicat în scandalul acuzaţiilor din era #MeToo: Actorul premiat cu Oscar, acuzat de molestare sexuală de 14 femei

Autor: Diana Dumitrescu Postat la 16 octombrie 2019 254 afişări

Actorul Cuba Gooding Jr. ar fi molestat sexual alte douăsprezece femei, ale căror mărturii au fost folosite la o audiere ce a avut loc marţi, la Curtea Supremă din Manhattan, New York, procurorii sperând să stabilească un tipar comportamental al starului hollywoodian, potrivit Reuters.

Cele douăsprezece femei le-au mărturisit procurorilor că au fost atinse fără acordul lor şi că actorul le-a făcut avansuri nepotrivite, toate aceste incidente petrecându-se în diferite baruri şi cluburi. Femeile nu au depus plângeri penale împotriva starului hollywoodian.

La audierea de marţi, actorul premiat cu Oscar a pledat nevinovat la acuzaţia potrivit căreia ar fi atins o femeie pe posterior într-un club, în octombrie 2018. Procurorii au afirmat că incidentul s-a petrecut după ce Cuba Gooding Jr. i-a făcut avansuri în seară respectivă, actorul negând acest lucru.

Noile mărturii aduse ca probe de procurori au amânat procesul, nestabilindu-se data la care va avea loc următorul termen de judecată.

În prezent, pe numele actorului mai este deschis un proces, după ce a fost acuzat că i-a atins cu forţa sânii unei femei, într-un bar din Manhattan, New York, în iunie 2018.

Atunci, starul din "Jerry Maguire" a fost arestat, deşi a pledat nevinovat la acuzaţiile de atingere forţată şi de abuz sexual.

Avocatul actorului, Mark Heller, a încercat să convingă judecătorul că nu este cazul să se ajungă în instanţă, prezentând doi martori care au susţinut că incidentul nu a avut loc şi o înregistrare video care, însă, nu l-a convins pe omul legii.

Judecătorul a respins şi invocarea instabilităţii mintale a femeii pe baza mesajelor publicate de aceasta pe reţelele de socializare online. Femeia în vârstă de 30 de ani notase de mai multe ori că suferă de depresie, anxietate şi că, "de fapt, a aflat că al ei creier este o mizerie de proporţii".

"Această instanţă nu este de acord. Conflictul dintre acuzaţiile concrete, informaţiile oferite curţii şi observaţiile acuzatului trebuie să fie rezolvat în urma unui proces", a notat judecătorul.

În acest context, avocatul lui Gooding le-a declarat reporterilor, marţi, că urmăreşte ca cele două cazuri să fie judecate separat. Heller şi-a manifestat încrederea că Gooding nu va fi condamnat, afirmând că procurorii au adus noi mărturii pentru că nu erau pregătiţi să se prezinte la proces doar pe baza acuzaţiei principale.

Atingerea forţată a unei persoane poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare, potrivit legislaţiei din oraşul american New York.

În ultimii ani, Cuba Gooding Jr. a avut probleme legate de dependenţa de alcool. Astfel, printre altele, în 2012, acesta a agresat o chelneriţă într-un bar din New Orleans.

După ce a devenit celebru cu rolul din "Jerry Maguire" (1996), pentru care a primit un Oscar, Gooding a mai jucat în filme precum "Mai bine nu se poate" (1997), alături de Jack Nicholson, "Bărbaţi de onoare" (2000), "Pearl Harbor" (2001), dar şi "The Butler".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.