Cu Monica Ridzi la tribunal. Ce spune fosta ministra despre cazul ei

Autor: Mihai Mitrica Postat la 17 aprilie 2011 21 afişări

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in cazul deputatei PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al tineretului, pusa sub acuzare in legatura cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costinesti, urmand ca rechizitoriul sa fie transmis inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fostul ministru a fost cercetat de procurorii DNA, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie si participare la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii.

"Sper din tot sufletul ca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, analiza tuturor aspectelor de fond si forma sa se realizeze fara patima, cu echilibru si fara partizanat. Sper ca acest "vis urat" numit "urmarire penala" sa fie analizat in lumina moderatiei specifica unui real act de justitie, si nu sub presiunea orgoliilor de a demonstra, cu orice pret, vinovatii", scrie Monica Iacob-Ridzi pe blogul ei. "Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigatie penala. La "umbra" acestui caz s-au ascuns, trimisi la randul lor in judecata sau cercetati pentru aceleasi tipuri de fapte, fosti ministri ai justitiei, fosti si actuali demnitari, europarlamentari, deputati in functie sau importante alte persoane din viata politica si sociala", sustine fostul ministru.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat in urma achizitionarii de catre Ministerul Tineretului si Sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri si un frigider.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cu-monica-ridzi-la-tribunal-ce-spune-fosta-ministra-despre-cazul-ei-8165623
8165623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.