Cu 105 IPO-uri în 2012, Varşovia bate toată Europa. Pe Bursa de Valori Bucureşti nu s-a lansat niciun IPO

Postat la 17 ianuarie 2013 13 afişări

Cu 105 oferte publice iniţiale (IPO), bursa de acţiuni de la Varşovia (WSE) a fost anul trecut cea mai activă din Europa, întrecând detaşat pieţe precum cea londoneză sau germană.

Cele 105 IPO-uri de pe bursa din Varşovia reprezintă 40% din totalul ofertelor iniţiale de anul trecut de pe pieţele europene, potrivit raportului IPO Watch Europe al Pricewater­house­Coopers. Însă după valoarea listărilor ini­ţiale WSE ocupă doar locul cinci în Europa. Pentru comparaţie, ofertele publice iniţiale lansate pe piaţa poloneză sunt de şapte ori mai mici ca valoare decât cele de pe Bursa de la Londra, liderul clasamentului în această privinţă. "Activitatea de pe piaţa IPO-urilor din Varşovia, atât ca valoare, cât şi în funcţie de cantitate, ne-a plasat timp de mai mulţi ani în fruntea clasamentului european şi a ajutat la construirea unei poziţii mai bune pentru piaţa de capital poloneză în Europa decât ar putea-o permite tranzacţiile de pe piaţa secundară", a declarat Adam Maciejewski, vicepreşedinte al board-ului de manage­ment al WSE, citat de mondovisione.com.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cu-105-ipo-uri-in-2012-varsovia-bate-toata-europa-pe-bursa-de-valori-bucuresti-nu-s-a-lansat-niciun-ipo-10480160
10480160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.