CSR 2023. Vreau un Cărtureşti în satul meu!

Postat la 17 noiembrie 2023 74 afişări

CSR 2023. Vreau un Cărtureşti în satul meu!

Motivaţie:

„Vreau un Cărtureşti în satul meu!” este un proiect realizat de firma de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale Ascendis (prin intermediul Asociaţiei Ascendis) în parteneriat cu lanţul de librării Cărtureşti. Ideea proiectului, care a constat în crearea unei biblioteci Cărtureşti într-un sat din Vrancea, a venit de la Amalia Neacşu, o elevă de clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială Regina Maria din Vintileasca (jud. Vrancea). „Poate că atunci când eram mică mi-aş fi dorit în faţa porţii un magazin Jumbo imens sau o herghelie de cai, un pic cam ireal dar o dorinţă justificată pentru vârsta aceea. Acum mi-aş dori în faţa casei un Cărtureşti uriaş. (...) La oraş există Cărtureşti, iar la mine în sat nu. E nedrept…", a spus Amalia, în scrisoarea cu care a participat la concursul de creaţie literară „Erou în satul meu” din cadrul proiectului „Carte în sate” organizat de Asociaţia „Eu, tu şi ei” din Focşani. Scrisoarea Amaliei a ajuns şi la echipele Cărtureşti şi Ascendis, care au decis să-i facă o surpriză şi să-i îndeplinească dorinţa.

Descrierea proiectului:

În luna august a anului 2023, o echipă formată din reprezentanţi ai Ascendis şi ai Cărtureşti au deschis o bibliotecă Cărtureşti într-un spaţiu amenajat în clădirea căminului cultural, pus la dispoziţie de primăria Vintileasca. Biblioteca are în prezent 100 de volume noi din domenii precum istorie, beletristică, ştiinţe, geografie, destinate cu precădere elevilor de gimnaziu.

Dorinţa elevei Amalia Neacşu a fost popularizată de către doamna Stana Georgescu-Apostu, profesoară de limba română, care, cu mult har şi disponibilitate, le-a cultivat copiilor obiceiul cititului. Aceasta a promis că, dacă Ascendis şi Cărtureşti vor contribui la crearea unei biblioteci în şcoală, o să se facă (şi) bibliotecar. Aşa că, până la finalul anului 2023, o nouă bibliotecă din cadrul proiectului „Vreau un Cărtureşti în satul meu!” va fi înfiinţată.

Rezultate:

„Lectura este cea mai frumoasă formă de educare a tinerilor. Şi cea mai accesibilă, mai puţin costisitoare. De aceea, ne propunem să deschidem câteva biblioteci Cărtureşti & Ascendis pe an. De multe ori, copiii de la sate nu pot accesa cărţile pe care doresc să le citească, din motive financiare sau pentru că nu au o librărie sau o bibliotecă unde să se ducă să răsfoiască o carte. Iar noi vrem să schimbăm acest lucru. Cărtureşti este un concept store care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural, implicându-se activ în viaţa culturală din România şi în campanii de responsabilizare socială”, descriu reprezentanţii celor două companii viziunea lor referitoare la acest proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.