CSR 2023. Programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor, proiectul „Cântăm şi ne mişcăm pentru sănătate!” implementat de Organizaţia Universitatea Emanuel din Oradea

Postat la 24 octombrie 2023 45 afişări

CSR 2023. Programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor, proiectul „Cântăm şi ne mişcăm pentru sănătate!” implementat de Organizaţia Universitatea Emanuel din Oradea

Motivaţie:

Scopul acestui demers este de a reduce anxietatea asociată cu procedurile medicale pe care le parcurg copiii cu diagnostic oncologic sau aflaţi în îngrijire paliativă.

De peste 14 ani, prin programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor, ONG-urile pot accesa finanţare pentru a oferi terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice. Terapia oferită astfel contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii şi la creşterea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor care au nevoie de ajutor. Prin acest program, MOL a alocat fonduri în valoare de peste 4,9 milioane de lei şi a susţinut 256 de proiecte, ajutând peste 14.600 de beneficiari.

Descrierea proiectului:

Proiectul „Cântăm şi ne mişcăm pentru sănătate!”, implementat de Organizaţia Universitatea Emanuel din Oradea, susţinut de MOL încă din 2016, a beneficiat în 2022 de o finanţare de 25.000 de lei. Acesta are o abordare bazată pe muzicoterapie şi kinetoterapie. În acest proces, copiii o au alături pe  Emilia, o eroină curajoasă care este alături de copiii care se luptă cu diferite forme de cancer şi care explică, sub formă de poveste, care este evoluţia tratamentului oncologic. Pentru a sprijini copiii preşcolari cu tulburări de hiperactivitate şi deficit de atenţie, asociaţia foloseşte o formă de terapie prin stimulare auditivă, care induce o stare de linişte şi pace, menită să ajute copiii să să se concentreze. Pentru copiii şi adolescenţii cu dizabilităţi şi nevoi speciale, proiectul are scopul de a încuraja socializarea, utilizând muzica pentru a-i ajuta să-şi exprime emoţiile. Printre beneficiarii de anul trecut s-au numărat şi copii preşcolari refugiaţi din Ucraina, care au nevoie de sprijin pentru a gestiona presiunea emoţională. În acelaşi timp, din fondurile obţinute, asociaţia a investit şi în pregătirea terapeuţilor, care acum pot oferi servicii mai complexe.

Rezultate:

În ultimul an, Organizaţia Universitatea Emanuel a organizat 126 de sesiuni de terapie prin muzică şi mişcare, dintre care 81 de sesiuni individuale şi 45 de sesiuni de grup, la care au participat 119 beneficiari. Datorită sprijinul terapeutic primit, atât ei, cât şi familiile lor au învăţat cum să gestioneze cât mai bine situaţiile cu care se confruntă. Proiectul are o componentă comunitară de lungă durată, reprezentată de pregătirea tinerilor muzicoterapeuţi. Datorită rezultatelor bune, organizaţia premiantă va beneficia de o finanţare în valoare de 25.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.