CSR 2023. Proces inovator pentru reducerea consumului de energie în procesul de producţie

Postat la 02 noiembrie 2023 31 afişări

CSR 2023. Proces inovator pentru reducerea consumului de energie în procesul de producţie

Motivaţie:

PepsiCo se angajează să inoveze în mod continuu şi să implementeze practici durabile în toate operaţiunile companiei. Ca parte a eforturilor făcute în domeniul sustenabilităţii, jucătorul a introdus un proces inovator pentru a reduce consumul de energie în producţia sticlelor PET proprii.

Descrierea proiectului:

După implementarea preformelor de rPET (PET reciclat) în producţia de sticle în 2022, compania a analizat diverse oportunităţi de a îmbunătăţi şi mai mult materialul şi procesul. „Astfel, am identificat un aditiv inovator conceput special pentru rPET, capabil să realizeze o reducere semnificativă a consumului de energie electrică în timpul procesului de suflare PET şi un proces de fabricaţie în general mai eficient.

Această inovaţie nu numai că contribuie la atingerea obiectivelor noastre de sustenabilitate, dar îmbunătăţeşte şi reciclabilitatea generală a plasticului. Prin optimizarea compoziţiei preformelor de rPET, am reuşit să reducem consumul de electricitate în procesul de suflare cu până la 25%. Această reducere a consumului de energie reprezintă un pas semnificativ în reducerea amprentei noastre de carbon şi în conservarea resurselor valoroase.”

Rezultate:

Compoziţia îmbunătăţită a preformelor de rPET aduce mai multe beneficii. În primul rând, permite o distribuţie mai uniformă a materialului în timpul procesului de suflare. Această uniformitate îmbunătăţeşte eficienţa şi productivitatea procesului de suflare, ceea ce duce la o creştere a productivităţii şi la o mai bună controlare a calităţii. Prin asigurarea unei distribuţii constante, putem optimiza utilizarea resurselor şi reduce risipa, susţinând astfel şi mai mult obiectivele noastre de sustenabilitate.

În plus, această inovaţie îmbunătăţeşte semnificativ reciclabilitatea plasticului. Distribuţia uniformă obţinută în procesul de suflare creşte şansele unei reciclări reuşite, permiţând o procesare mai eficientă a deşeurilor de plastic. Acest lucru promovează o economie circulară, asigurând că materialele plastice pot fi reutilizate şi refolosite, reducând astfel necesitatea producţiei de plastic virgin. Totodată, compoziţia îmbunătăţită a preformelor de rPET, influenţând pozitiv calitatea produsului final. Ajută la reducerea îngălbenirii materialelor, sticlele PET menţinând claritatea şi aspectul. Acest lucru nu numai că îmbunătăţeşte experienţa consumatorilor, dar şi prelungeşte durata de viaţă a sticlelor şi susţine reciclarea lor reuşită.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.