CSR 2023. Parcurile Copilăriei

Postat la 22 noiembrie 2023 27 afişări

Motivaţie:

„E.ON pune un accent deosebit pe proiecte dedicate copiilor, pe care vrem să îi deprindem cu cele mai bune obiceiuri în ceea ce priveşte comportamentul în preajma instalaţiilor electrice sau a celor de gaze naturale şi de aceea a ales ca locul de joacă de la Grădiniţa Albinuţa să aibă şi un spaţiu dedicat învăţării”, descriu reprezentanţii companiei raţiunea investiţiei în acest proiect. Îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare, a culturii siguranţei la nivelul publicului larg, adulţi şi copii, a eficienţei energetice, promovarea acţiunilor sustenabile, dar şi sprijinirea celor defavorizaţi sunt obiectivele urmărite în iniţiativele E.ON de responsabilitate socială.

Descrierea proiectului:

Proiectul pilot Parcurile Copilăriei presupune amenajarea locului de joacă al grădiniţei Albinuţa din Târgu-Mureş cu aparate moderne de joacă, o scenă de spectacole şi cu panouri care conţin informaţii legate de energie. Parcul Copilăriei din Târgu-Mureş a fost inaugurat în prima zi de şcoală, pe 11 septembrie 2023. Tobogane, tunele, balansoare, măsuţe şi scaune, un carusel, o scenă pentru spectacole, dar şi panouri cu informaţii despre energie sunt câteva dintre elementele care se găsesc la locul de joacă din incinta grădiniţei. Panourile conţin informaţii despre gazele naturale şi curentul electric, pe înţelesul celor mici. De unde vine energia, cum ajunge în casele noastre, la ce o folosim sau ce înseamnă energia verde sunt câteva întrebări la care copiii vor primi răspuns. Totodată, micuţii vor afla care sunt regulile de siguranţă în preajma instalaţiilor electrice sau a celor ce funcţionează cu gaze naturale.

Rezultate:

Cele trei complexuri de joacă amenajate la grădiniţa târgumureşeană se întind pe o suprafaţă de 1.700 mp, valoarea investiţiei E.ON fiind de circa 280.000 de euro. Lucrările de amenajare au durat aproximativ două luni. La grădiniţa Albinuţa învăţământul se desfăşoară în limbile română şi maghiară, actualmente fiind înscrişi 250 de copii. De educarea şi îngrijirea copiilor se ocupă 42 de persoane, cadre didactice şi personal auxiliar. Reprezentanţii E.ON spun că şi-au propus să replice proiectul Parcurile Copilăriei de la Târgu-Mureş  în perioada următoare la mai multe instituţii de învăţământ din ţară. Sumele investite de E.ON în campanii şi acţiuni de responsabilitate socială de-a lungul timpului au ajuns la aproape 18 milioane de euro, din care aproape jumătate au fost dedicate educaţiei.  Proiectele au avut circa 550.000 de beneficiari, iar angajaţii E.ON, 4.700 la număr, au dăruit peste 15.000 de ore de voluntariat comunităţii.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.