CSR 2023. Dino Parc Râşnov susţine educaţia. Implicarea parcului în Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde

Postat la 14 noiembrie 2023 21 afişări

Motivaţie:

Ideea proiectului de a oferi acces gratuit elevilor la Dino Parc Râşnov a plecat de la dorinţa reprezentanţilor businessului de a contribui la educaţia şi dezvoltarea tinerelor generaţii. Scopul final al proiectului este de a oferi copiilor şi tinerilor oportunitatea de a învăţa şi de a se bucura de cunoştinţe legate de dinozauri, ştiinţele naturii şi conştientizarea ecologică într-un mod captivant şi interactiv. „Am ales să ne implicăm în educaţia şi dezvoltarea elevilor pentru că acestea credem că sunt investiţii în viitorul ţării noastre. Dino Parc Râşnov, cu vasta sa colecţie de dinozauri şi resurse ştiinţifice, a devenit un spaţiu ideal pentru a-i inspira pe cei mici să descopere şi să înţeleagă lumea naturală care ne înconjoară.”

Descrierea proiectului:

Proiectul a fost lansat în martie 2023 şi se adresează instituţiilor de învăţământ şcolar şi preşcolar din întreaga România, precum şi elevilor pasionaţi de dinozauri şi ştiinţele naturii, care participă în cadrul programelor Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Programul a fost pus în aplicare prin oferirea gratuită a accesului şcolilor şi grădiniţelor din România la Dino Parc Râşnov. Instituţiile de învăţământ au avut posibilitatea de a organiza excursii în parc în cadrul programelor Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Aceste excursii au inclus vizitarea traseului cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală, expoziţii ştiinţifice, interacţiune cu reptile vii, demonstraţii despre fenomene naturale precum erupţii vulcanice şi cutremure, dar şi activităţi educative şi distractive în aer liber. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Cei 120 de dinozauri în mărime naturală sunt realizaţi în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri internaţionali privaţi. Proiectul a avut o durată de implementare de aproximativ trei luni, între martie şi iunie 2023. Investiţia financiară pentru acest proiect a inclus costurile de operare ale parcului şi resursele alocate pentru pregătirea şi desfăşurarea excursiilor şcolare. „Cu privire la timp, angajamentul nostru pentru acest proiect a fost pe termen scurt, de trei luni, însă l-am extins şi în acest nou an şcolar datorită interesului din partea instituţiilor.”

Rezultate:

Peste 50.000 de elevi şi cadre didactice din toată ţara au beneficiat de acces gratuit la Dino Parc Râşnov, cel mai mare muzeu tematic din România şi cel mai mare parc dedicat dinozaurilor din S-E  Europei, în cadrul programelor Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde. Acest proiect a adus educaţia în natură mai aproape de elevi, oferindu-le o experienţă unică şi captivantă de învăţare. Prin vizitarea parcului, copiii au avut şansa de a înţelege mai bine istoria vieţii pe Pământ, impactul schimbărilor climatice şi conservarea biodiversităţii. Acest lucru contribuie la dezvoltarea lor personală şi la formarea unei conştiinţe ecologice mai puternice. Pe viitor, reprezentanţii businessului îşi doresc să extindă beneficiile educaţiei în natură către cât mai mulţi elevi din România. „Dorim să dezvoltăm noi resurse educaţionale şi să continuăm să investim în parc pentru a oferi experienţe şi cunoştinţe noi.”

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.