CSR 2023. Blue Talks

Postat la 02 noiembrie 2023 23 afişări

Motivaţie:

Acest proiect a plecat de la provocările imense care decurg din problemele de mediu cu care se confruntă mările şi oceanele, care necesită un răspuns coerent al întregii societăţi: din partea guvernelor, din partea oamenilor de ştiinţă, cercetare şi inovaţie, din partea reprezentanţilor sectorului privat şi societăţii civile în general. Scopul evenimentului a fost de susţinere a Economiei Albastre în termeni de sustenabilitate cu privire la consecinţele contaminării apei şi, prin urmare, la nevoia de a ne conserva resursele bazate pe apă şi mediul înconjurător şi de a ne focusa pe creşterea gradului de reciclare a deşeurilor din ambalaje.

Descrierea proiectului:

Făcând parte din mişcarea internaţională iniţiată de United Nations Oceans Conference (UNOC), găzduită de Portugalia şi Kenya în Lisabona, în perioada 27 iunie – 1 iulie 2023,  evenimentul Blue Talks a fost organizat în Bucureşti (25 mai 2023) de   Ambasada Portugaliei în România şi RecicladăOR. Proiectul a fost realizat şi cu sprijinul AICEP Portugal Global, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, Camera de Comerţ Bilaterală România – Portugalia, Biblioteca Centrală Universitară Carol I din Bucureşti, SIBS Group şi Radio România Regional. În cadrul evenimentului, s-a pus accent pe necesitatea de a spori cunoştinţele ştiinţifice şi de a promova noi abordări tehnologice pentru atingerea acestor obiective. Conferinţa UNOC din Lisabona s-a bazat pe toată munca depusă până acum, fiind ea însăşi un apel la acţiune, pentru a crea un impuls politic către soluţii concrete.

Rezultate:

În cadrul evenimentului au fost împărtăşite informaţii cu privire la potenţialul şi provocările Mării Negre, precum şi privind rolul pozitiv pe care îl poate avea sectorul privat. La eveniment au participat peste

160 de persoane: reprezentanţi ai administraţiilor centrale şi locale, mediul diplomatic, academic, economic care au dezvăluit din experienţa proprie în valorificarea geografiei de coastă pentru a promova dezvoltarea sustenabilă în comunităţile lor. Blue Talks a respectat conceptul dialogurilor interactive specifice UNOC (United Nations Ocean Conference), incluzând dialoguri privind gestionarea, protejarea, conservarea şi restaurarea ecosistemelor marine şi de coastă – inclusiv abordarea poluării marine; valorificarea legăturilor dintre obiectivele de dezvoltare sustenabilă în vederea implementării Agendei 2030; creşterea cunoştinţelor ştiinţifice şi dezvoltarea capacităţii de cercetare şi transfer de tehnologie marină, soluţii de conştientizare privind colectarea separată şi creşterea gradului de reciclare a deşeurilor din ambalaje. Pe termen lung, reprezentanţii companiei şi-au propus să promoveze o Economie Albastră sustenabile, soluţii inovatoare, bazate pe ştiinţă, tehnologii mai ecologice şi utilizarea sustenabilă a resurselor marine, protejând biodiversitatea şi reducând poluarea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.