CSR 2022. Voluntar@M - Premier Restaurants România, operatorul lanţului de restaurante McDonald’s din România

Postat la 10 ianuarie 2023 71 afişări

CSR 2022. Voluntar@M - Premier Restaurants România, operatorul lanţului de restaurante McDonald’s din România

Motivaţie:

Programul intern Voluntar@M a luat naştere din dorinţa McDonald’s în România de a proteja natura, implicând cât mai mulţi dintre membrii echipei sale în acţiuni de plantare şi ecologizare, pentru un mediu curat şi o lume mai bună. În plus, prin acest program, compania şi-a propus să asigure cadrul necesar pentru a încuraja şi alte tipuri de activităţi de voluntariat demarate la nivel local de angajaţi, aceştia fiind încurajaţi să susţină cauze locale şi să contribuie în mod activ la bunăstarea comunităţilor din care fac parte. „Implicarea echipei McDonald’s în iniţiative de voluntariat pentru un mediu mai curat a reprezentat un pas firesc pentru companie. Prin lansarea acestui program, McDonald’s şi-a reiterat angajamentul de a contribui activ la o schimbare în bine pentru un viitor mai sustenabil, o promisiune susţinută de numeroase alte obiective importante asumate de companie: reducerea cantităţii de plastic folosit, reducerea cantităţii de deşeuri generate, trecerea la ambalaje din surse 100% regenarbile, reciclabile şi certitifcate, reducerea consumului de energie sau încurajarea formelor de consum sustenabil de energie.”

Descrierea proiectului:

Programul se adresează tuturor celor peste

5.000 de angajaţi din echipa McDonald’s care susţin misiunea companiei de a face bine pentru planetă şi pentru comunitate. Astfel, angajaţii pot lua parte la activităţi de împădurire, plantare sau igienizare, organizate de McDonald’s în colaborare cu ONG-uri specializate în activităţi de mediu, sau pot susţine iniţiative locale, demarate de comunitatea din care fac parte. Lansat în 2022, programul intern Voluntar@M include aşadar multiple iniţiative derulate de McDonald’s alături de organizaţii care susţin viziunea companiei şi care au experienţă în organizarea activităţilor de voluntariat. Fie că este vorba de ecologizări în zone de pădure sau râuri, de plantări sau alte tipuri de activităţi pentru bine în comunitate, programul şi-a propus să implice cât mai mulţi dintre membrii echipei McDonald’s şi să promoveze beneficiile voluntariatului, încurajând în acelaşi timp spiritul de echipă şi empatia. Toate detaliile privind structura programului şi modalităţile de implicare au fost detaliate într-un „Ghid al voluntarului”, material pus la dispoziţia echipei pentru a încuraja participarea angajaţilor în cât mai multe iniţiative. În plus, pentru a răsplăti proactivitatea echipei, fiecare zi dăruită comunităţii a fost remunerată ca o zi de lucru. 

Rezultate:

Prima iniţiativă derulată în cadrul programului, cu participarea a 160 de angajaţi McDonald’s din Bucureşti, a condus la plantarea a peste 4.800 de puieţi forestieri din specii mixte în judeţul Călăraşi, ca parte a eforturilor de a reface perdeaua forestieră de protecţie de pe lunca Argeşului. Până la finalul anului 2022 sunt prevăzute mai multe activităţi de ecologizare în diferite regiuni din ţară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.