CSR 2022. L'Étape Romania by Tour de France– Recycling tour – cursa fără poluare! - RecicladăOR

Postat la 10 ianuarie 2023 46 afişări

CSR 2022. L'Étape Romania by Tour de France– Recycling tour – cursa fără poluare! - RecicladăOR

Motivaţie:

„Având în vedere contextul actual, în care schimbările climatice afectează întreaga Europă, sub diverse forme, acordăm o importanţă majoră reducerii poluării prin folosirea metodelor alternative prietenoase cu mediul înconjurător si de a reduce emisiile de CO2.” RecicladăOR a realizat proiecte şi campanii de conştientizare şi informare a publicului larg, în parteneriat cu autorităţile statului, ONG-uri şi companii responsabile din România.

Descrierea proiectului:

Organizat pentru prima dată în România, L'Étape by Tour de France a fost un eveniment 100% green. Partenerii strategici Reciclad’OR şi Rematholding Co au asigurat componenta verde a evenimentului care este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, oferind cicliştilor amatori posibilitatea de a concura sau de a merge pe un traseu de Turul Franţei în Bucureşti. Sub deviza „REcycling – CURSA FĂRĂ POLUARE”, Reciclad’OR şi Rematholding Co au oferit concurenţilor şi spectatorilor, pe întreg parcursul evenimentului, posibilitatea de a colecta separat deşeurile reciclabile în sistemele special pregătite, dar şi ocazia de a participa la activările realizate în cadrul evenimentului, ce au avut ca scop refolosirea deşeurilor reciclabile. Partenerii evenimentului au fost Ministerul Sportului, Federaţia Română de Ciclism, Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia de Cultură, Învăţământ Turism şi POEDUS, Brigada Rutieră şi Ambasada Franţei,  Catena.

Rezultate:

Evenimentul a înglobat trei curse destinate tuturor abilităţilor: City Adventure – 14 km, unde s-au putut înscrie şi copii de peste 10 ani, The Ride - 42 km şi The Race - 85 km. Din cei peste 1.350 de concurenţi, 270 au fost înscrişi la cursa de 14 km, în timp ce celelalte două curse mai competitive, The Ride de 42 km şi The Race de 85 km, au determinat peste 1.080 ciclişti să se alinieze pentru a porni pe străzile Bucureştiului fără trafic. S-au bucurat de eveniment ciclişti între 10 şi 83 de ani. 5.000 de vizitatori au urmărit evenimentul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.